Türkiye ekonomisine güzel haber!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'deki çözüm sürecinin kredi notu açısından pozitif olduğunu belirtti.

Türkiye ekonomisine güzel haber!

Moody's, Türkiye'nin yakın zamanda başlattığı çözüm sürecinin ülke notunu pozitif etkileyeceğini bildirdi. Moody's'in web sitesinde yer alan açıklamada, çözüm süreci "pozitif bir adım" olarak nitelendirilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uzun yıllardır devam eden belirsizliğin aşılmasının, Türkiye'nin kredibilitesini olumlu yönde etkileyeceği tespiti yapıldı.

Aynı konuda daha önceki girişimlere atıf yapılan açıklamada, Meclis'te komisyon kurulmasının çözüm sürecinin ivme kazandığının en güçlü sinyali olduğuna dikkat çekildi.

Çözüm sürecinin özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde doğrudan yabancı yatırımları olumlu yönde etkileyeceği, bunun da Türkiye'nin dışsal kırılganlıklarını azaltıp, ülke kredisini artıracağı öngörüsüne yer verilen açıklamada, sürecin yatırımcı güvenini güçlendirmenin yanı sıra, bölgenin yabancı yatırımcılar açısından cazibesini yoğunlaştıracağı vurgulandı.

Açıklamada, 2012 Nisan ayında açıklanan teşvik paketinin de bölgeye enerji, otomotiv ve madencilik gibi alanlarda yatırımı sağlayabileceğine işaret edildi.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi Moody's'in Türkiye ile ilgili pozitif açıklamalarının ardından güne önceki kapanışa göre 634,47 puanlık yükselişle 83.038,79 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,77 oranında değer kazanırken, banka hisseleri ortalama yüzde 1,06, holding hisseleri ise 0,90 oranında yükseliş kaydetti. 
<< Önceki Haber Türkiye ekonomisine güzel haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER