Yeniden işleme açılan Bank Asya hisselerinde hızlı yükseliş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün katıldığı TÜSİAD YİK toplantısında dile getirdiği 'O banka zaten batmış' ifadelerini kullanması şaşkınlıkla karşılandı.

Yeniden işleme açılan Bank Asya hisselerinde hızlı yükseliş

Bank Asya'nın sermaye yeterlilik rasyosu, Basel Kriterleri'nin iki katından fazla ve Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu açıklandı.SERMAYESİ EN BÜYÜK ÜÇ BANKADAN BİRİ

Basel Kriterleri'nde yüzde 8 olarak kabul edilen bir bankanın sermaye yeterlilik rasyosu oranı Bank Asya'da yüzde 17,35 olarak duyuruldu. Bugüne kadar bir tek müşterilerinin bile talebini geri çevirmediklerini vurgulayan Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, sermaye yeterliliğinde Türkiye'nin en büyük ilk 3 bankasından biri olduklarını söylemişti.

ERDOĞAN'IN 'ZATEN BATMIŞ' DEDİĞİ BANK ASYA'NIN SERMAYE YETERLİLİĞİ, KRİTERLERİN İKİ KATI

Hal böyle iken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD YİK toplantısında Bank Asya'ya yönelik 'Biz batırmaya çalışmıyoruz, zaten batmış' şeklindeki sözleri tepki çekti.
AÇILIR AÇILMAZ HIZLA YÜKSELDİ
Karalama kampanyalarına maruz kalan Bank Asya hisselerinin geçici olarak durdurulmasının ardından tekrar işleme açıldı ve aniden yükselişe geçti. Karalama ve iftira kampanyalarına maruz kalan, pazartesi günü yeniden işleme açılan Bank Asya hisseleri ilk seansta tavan yaptı. Ancak, ikinci seansta Borsa İstanbul (BIST), bankanın hisse satışlarını geçici olarak yeniden satışa kapatma kararı aldı. Kararın ardında yeni bir açıklama yapan Borsa İstanbul Bank Asya hisselerinin 14:45'te tekrar işleme açıldığı belirtildi.
14:45'te tekrar işleme açılan Bank Asya hisseleri yüzde 7,81 primle 0,69 TL'den işlem gördü.

Borsa  İstanbul'dan yapılan açıklamada "Asya Katılım Bankası A.Ş. (ASYAB.E, Şirket) paylarının işlem sırası, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (BİAŞ) Yönetmeliği'nin 25/b maddesi uyarınca geçici olarak işleme durdurulmuştur. Şirket'in işlem sırasının açılış zamanı daha sonra duyurulacaktır" denildi. Kısa bir süre sonra Borsa İstanbul'dan ikinci bir açıklama geldi. Açıklamada Bank Asya hisselerinin 14:45'te tekrar işleme açılacağı belirtildi. Tekrar işleme açılan Bank Asya hisseleri günlük yüzde 7,81 primle 0,69 TL'den işlem gördü.
<< Önceki Haber Yeniden işleme açılan Bank Asya hisselerinde hızlı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER