Bakan Yıldız elektrik fiyatlarında AB'yi örnek gösterdi

Enerji Bakanı, AB üyesi ülkeler arasında Türkiye'nin en ucuz ülkeler arasında yer aldığını söyledi ama önemli bir ayrıntıyı gözardı etti.

Bakan Yıldız elektrik fiyatlarında AB'yi örnek gösterdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaza yüzde 9'luk zam yapıldığını açıkladı. Yıldız, fiyat artışına rağmen Türkiye'nin AB üyesi ülkeler arasında en ucuz ülkeler arasında olduğunu ifade ederken gelirler arasındaki uçurumu görmezden geldi. 

Enerji Şartı Genel Sekreteri Urban Rusnak'ı bakanlıkta kabulünün ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, "Türkiye, elektrik ve doğalgazdaki yüzde 9'luk fiyat artışına rağmen elektrik fiyatında konutta AB üyesi ülkeler arasında en ucuz 4'üncü, sanayide en ucuz; doğalgazda da hem sanayide hem de konutlarda hala en ucuz ülke konumunda" dedi.

GELİRLER AVRUPA İLE AYNI MI Kİ ENERJİ FİYATI AYNI OLSUN?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, fiyat artışına rağmen elektrik ve doğalgaz ücretlerinin çoğu AB ülkesine göre daha uygun olduğunu söyledi ancak alınan asgari ücretin diğer ülkelerden daha düşük olduğunu ise görmezden geldi. Hem kişi başına düşen milli gelirde, hem de asgari ücrette Avrupa'nın çok çok gerisinde olan Türkiye'yi AB ülkeleriyle kıyaslayan Bakan dinleyenleri şaşırttı.

BAKAN ATLADI GALİBA: ASGARİ ÜCRETTE SONDAN ÜÇÜNCÜYÜZ

1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Türkiye'de asgari ücret net maaşı  846 TL'den 891 liraya yükseldi. Ancak AB'ye üye ülkelerin neredeyse tamamında asgari ücret seviyesi Türkiye'den yüksek. Avrupa ülkeleri arasında Türkiye'nin asgari ücret oranı sadece Bulgaristan ve Romanya'dan yüksek olduğu belirtiliyor.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Bakan Yıldız elektrik fiyatlarında AB'yi örnek gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER