Ziraat Odası Başkanından fındık uyarısı

Samsun'un Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, üreticiye kritik fındık uyarısında bulundu.

Ziraat Odası Başkanından fındık uyarısı

Samsun'un Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, borç batağında olan fındık üreticisinin malını ihtiyacı kadar satması tavsiyesinde bulundu.

Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, eskiden fındık üreticisinin tek bir banka bildiğini, şimdi neredeyse tüm bankalara kredi borcu bulunduğuna dikkat çekti. Devletin bu anlamda desteklerini artırarak, çiftçiye sahip çıkması gerektiğini kaydeden Güngör, "Üretici de bu yılki ürününü korumalı ve kesinlikle ihtiyacı kadar satmalıdır." dedi. 

Çarşamba’da 2013 yılında üretilen ve ekonomiye dâhil olan fındık miktarının 18 bin ton civarındayken 2014 hasadı sonucunda bu rakamın 28 bin ton civarında olmasının öngörüldüğünü hatırlatan Güngör, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Diğer ilçelere göre daha avantajlıyız. Ama beklenmedik afetler nedeniyle rakamın düşeceğini sanıyoruz. Üreticiye ellerindeki fındığı ihtiyaç duydukları kadar satmaları konusunda uyarıda bulunuyoruz. Kesinlikle ihtiyaç fazlası fındık emanete bırakılmamalıdır. Emanetteki fındıkta bütün üstünlük alıcıya kalır. Geçtiğimiz yıla bakalım, fındık üretici tarafından 5 TL civarında bir rakamla satıldı. Hemen ardından yaşanan afetlerden sonra aynı fındığın kilosu 12 TL’yi aştı. Bu yıl da 15 TL’ye kadar çıkabileceğini değerlendiriyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Ziraat Odası Başkanından fındık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER