Ekonomide Korona krizi: Turhan Bozkurt yorumladı

12 Aralık 2019'da Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle dünya ekonomisi krizin eşiğine geldi. Piyasalar çöktü. Amerika ve Almanya başta olmak üzere pek çok ülkenin açıkladığı destek paketlerinin büyüklüğü 2 trilyon dolara yaklaştı. Paketlerin Koronavirüs'ün sebep olduğu şoka karşı ne kadar etkili olacağı şimdilik meçhul. Bold'de Fatih Akalan'ın sorularını cevaplandıran Samanyoluhaber ekonomi yazarı Turhan Bozkurt Türkiye ekonomisini bekleyen risklere dikkati çekti. Bozkurt, Bloomberg'in TL için "Yüzde 39 daha düşecek" uyarısında bulunduğunu kaydetti.

SHABER3.COM

Samanyoluhaber ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, piyasaları altüst eden Koronavirüs salgınına karşı hiç görülmemiş kadar büyük adımlar atıldığını ifade etti.  Sadece Amerikan Merkez Bankası'nın 700 milyar dolarlık destek paketi açıkladığına işaret eden Bozkurt, "Ancak paketlerin ne kadar etkili olacağını kimse bilmiyor. Salgın bitmeden kimse 'faiz indi' diye yatırım yapmaz." dedi. 


Bold'da Fatih Akalan’ın sorularını cevaplayan Bozkurt, geçen yıl bütçe açığını kapatmak için ihtiyat akçesini (kefen parası) harcayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin krize karşı attığı adımların yetersiz olduğunu söyledi.
<< Önceki Haber Ekonomide Korona krizi: Turhan Bozkurt yorumladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER