Ekonomide işler iktidarın dediği gibi değil: İcralar artıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 7 2025
Paylaş
X Post
İktidar, “ekonomide toparlanma” söylemini kullanırken, icra dairelerine yeni gelen dosya sayısı artmaya devam ediyor.
CHP TBMM Grubu’nun raporuna göre, icra dairelerine 1 Ocak - 3 Ekim günleri arasında UYAP üzerinden gelen yeni dosya sayısı 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 8.2 oranında artarak 7 milyon 651 bine yükseldi. İcra dairelerine 2024 yılında bu dönemde 7 milyon 75 bin dosya gelmişti. Aynı günler arasında 5 milyon 239 bin dosya da ya sonuçlandırıldı ya da işlemden kaldırıldı. Sonuçlanan dosya sayısı geçen yıla göre 209 bin adet azaldı. UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısı 3 Ekim itibariyle 24 milyon 668 bine çıktı. Derdest dosya sayısı son bir yılda net olarak 1 milyon 735 bin adet arttı.
‘4 SANİYEDE BİR İCRA DOSYASI’
Cumhuriyet'te yer alan habere göre CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Her 4 saniyede bir icra dosyası açılıyor, her dört saniyede bir umut sönüyor. Toplamda 24 milyon 668 bin icra dosyası derdest durumda. Bu dosyaların her biri, bir ailenin yoksulluk hikayesidir. Türkiye artık üretimle değil, borçla dönüyor. En hareketli sektör icra. Adalet saraylarının koridorlarında ekonomi değil, çaresizlik yürüyor. Saray rakamlarla övüne dursun, bu ülkenin gerçek bilançosu icra dairelerinde tutuluyor” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İhraç edilen teğmenler ile ilgili yeni gelişme: Kılıçlı yemin töreninde ihraç edilmişlerdi!2.Annesinden kaçırılan çocuk 7 yıl sonra virane bir evde bulundu3.Uzakdoğu'da gerilimi tetikleyebilecek girişim: Kuzey Kore 10 füze fırlattı4.Özel’den tartışılacak öneri: “İmamoğlu'ndan korkuyorlarsa ev hapsi versinler”5.Sanchez’den Avrupa’ya uyarı: Dünyayı ateşe verenleri destekleyip dumandan şikayet edemezsiniz
6.Lukaşenko: "Bize yaklaşmayın ki Oreshnik patlamasın"7.Trump: “Biz Ukrayna’ya Ruslar İran’a yardım ediyor”8.İşte Almanların altının geleceğine dair kestirmeleri!9.Danıştay’dan Kritik “Akın Gürlek” Kararı: Atama Davası Esastan Görülecek10.The Economist: Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozu kullanıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

İhraç edilen teğmenler ile ilgili yeni gelişme: Kı...

Annesinden kaçırılan çocuk 7 yıl sonra virane bir ...

Uzakdoğu'da gerilimi tetikleyebilecek girişim: Kuz...

Özel’den tartışılacak öneri: “İmamoğlu'ndan korkuy...

Sanchez’den Avrupa’ya uyarı: Dünyayı ateşe verenle...






