Ekran boyutu büyüyen iPhone 7 konsepti heyecanlandırdı

Ekran boyutu büyüyen iPhone 7 konsepti heyecanlandırdı

Katlanabilir ekranların duyurulmasıyla birlikte birçok üst düzey telefon için bu yönde tasarım kopseptleri de sıkça görülmeye başladı. İstenildiğinde adeta iPad'e dönen genişletilebilir iPhone 7 konsepti ise heyecan uyandırdı.

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 7 için Sonitdac adlı kullanıcı, genişletilebilir ekranlı yeni telefon konseptinin videosunu yayınladı. Samsung Galaxy S6 Edge ile başlayan eğimli ekran teknolojisinin kullanıldığı iPhone 7'nin yeni konseptinde, istenildiğinde telefonun üst kısmında bulunan tuşa basarak ekran genişletilebiliyor. Sağ ve soldan eşit olarak yana doğru açılan ekran, neredeyse 3 iPhone büyüklüğüne ulaşıyor. Bu haliyle bükülebilir ekranlı iPhone 7, adeta bir iPad'e dönüşüyor.

Öte yandan yeni konseptte ses açma kapama düğmeleri ekranın büküldüğü kısma yerleştirilmiş. Ekranı büyütüp küçültmek için ise çelikten 4,5 kat daha hafif; ancak 3 kat dayanıklı olan karbondan oluşan katlanabilir kollar kullanılmış. Videoda, ekranın telefona nasıl yerleştirildiği ve sistemin nasıl işlediği ayrıntısıyla gösterilmiş.

Bükülebilir ekran patentlerinin Samsung gibi firmalar tarafından edinildiği günümüzde, büyüyebilen ekranlarıyla bir tablet olarak kullanılan akıllı telefonların ne zaman üretileceği ise merak konusu. CİHAN
<< Önceki Haber Ekran boyutu büyüyen iPhone 7 konsepti heyecanlandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER