4.5'ye geçince ekranda ne yazacak?

4.5G’ye sayılı günler kala ‘Cihazların ekranında ne yazacak’ tartışması başladı.

4.5'ye geçince ekranda ne yazacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) ‘sorumluluk onlarda' dediği mobil iletişim operatörleri akıllı cihazlarda 4.5G simgesinin olmadığını, ‘4G' veya ‘LTE' simgelerinden birini kullanmak zorunda kalacaklarını öne sürüyor.

Yaklaşık 5 ay sonra en gelişmiş mobil internet bağlantısı olan 4.5G'yi dünyada ilk kez kullanmaya başlayacağız. Ancak Türkiye'nin dünyada ilk kez 4.5G teknolojisini kullanması, akıllı telefonların veya tabletlerin ekranında ne yazacağı sorusunu gündeme getirdi. Hürriyet'in haberine göre, bilindiği gibi şu anda 3G teknolojisi kullanıyoruz ve cihazların ekranlarında da ‘3G' simgesi bulunuyor. Yabancı markaların akıllı telefon yazılımlarında 4,5G simgesi kullanmaması nedeniyle, 4.5G ile ekranda ne yazacağı merak konusu oldu.

SEÇENEKLER BELLİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yeni iletişim teknolojisinde ekranda ne yazacağı konusunda çalışmaların mobil operatörler tarafından yapılacağını ifade ediyor. Ekranda 4.5G yazması konusunda çalışma başlatan operatörler, akıllı telefon üreticileriyle görüşmeye başladı. Yabancı markalar, ekranda yazılan teknolojiler konusunda belirlenmiş standartları olduğu ve bu seçenekler arasında seçim yapılması gerektiğini söylüyor. Buna göre Apple iPhone modellerinde ‘4G' veya ‘LTE', Samsung ve diğer Android modellerinde ise ‘LTE' veya ‘4G+' seçenekleri sunuluyor. Başka bir deyişle mobil operatörler, üreticilerin sunduğu bu seçeneklerden birini tercih etmek zorunda kalacak. Yeni iletişim teknolojisinin adı ‘4.5G' olarak kullanıcılara sunulsa da şu anda yapılan çalışmalar sonucunda akıllı cihazların ekranlarda ‘4G+', ‘4G' veya ‘LTE' yazacak.

ERDOĞAN VETO EDİNCE İSMİ DEĞİŞMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Nisan ayında mobil internet altyapısı 4G teknolojisini veto etmişti. Erdoğan, “Şimdi 4G meselesi konuşuluyor. Ben de diyorum ki, dünya şu anda 5G'yi konuşuyor, biz 3G'deyiz. Dolayısıyla 4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. Öyleyse biz şu anda 3G ile biraz daha sabır, iki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli.” demişti. Bunun üzerine, ihale değiştirilerek 4,5G şekline dönüştürülmüştü.
<< Önceki Haber 4.5'ye geçince ekranda ne yazacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER