Ekrem Dumanlı: "Kanlı bir süreç" demekle neyi kastediyorsunuz, açıklayın!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 17 2020
Ekrem Dumanlı, YouTube kanalındaki programda hafta içi Türkiye’de yaşanmış 3 önemli meseleyi gündeme getirdi.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 19'uncu kuruluş yılı münasebetiyle konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sarf ettiği, “Çok daha sert, çok daha sinsi ve yer yer kanlı bir sürece giriyoruz.” açıklamasını gündeme getiren Ekrem Dumanlı, “Kanlı bir süreç’ demekle neyi kastediyorsunuz? Bu ne demek? Bir devlet başkanı bunu diyebilir mi?” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın "yer yer kanlı bir süreç" derken Türkiye’yi hangi maceraya itildiğini açıklamak zorunda olduğunu belirten Dumanlı, “Sırf o koltukta kalabilmek ve mevcut durumun olumsuzlukları kapatılmak isteniyor.” şeklinde konuştu.
Dumanlı’nın 2'nci olarak gündeme getirdiği mesele ise Ensar Vakfı’nın İmam-Hatiplerle ilgili yaptırdığı çalışma oldu.
BİR ÇAYCI VALİLİK ÖNÜNDE KENDİNİ YAKMAYA KALKTI
Çalışmaya göre, imam-hatiplilerin yüzde 73’ünün "Aklım olsaydı bu okullara yazılmazdım." dediğini aktaran Dumanlı, bu manzaranın imam-hatipleri Türkiye’nin çıkış yeri olarak görenlerin geldiği noktayı gösterdiğini ifade etti.
Dumanlı kanalındaki programda üçüncü mesele olarak ekonomik krizin geldiği noktayı gündeme getirdi.
“Bir çaycı Bursa Valiliği önünde kendi yakmaya çalıştı. Her şehirden böyle haberler geliyor. İnsanlar açlıkta çöplüklerde yiyecek topluyor. Birisi de çıkmış ‘dolarla maaş almıyorsunuz.’ diyor.” şeklinde konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi
6.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor7.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...8.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?9.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti10.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...


