Ekrem Dumanlı: "Kanlı bir süreç" demekle neyi kastediyorsunuz, açıklayın!

Ekrem Dumanlı, YouTube kanalındaki programda hafta içi Türkiye’de yaşanmış 3 önemli meseleyi gündeme getirdi.

‘Kanlı bir süreç’ demekle neyi kastediyorsunuz

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 19'uncu kuruluş yılı münasebetiyle konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sarf ettiği, “Çok daha sert, çok daha sinsi ve yer yer kanlı bir sürece giriyoruz.” açıklamasını gündeme getiren Ekrem Dumanlı, “Kanlı bir süreç’ demekle neyi kastediyorsunuz? Bu ne demek? Bir devlet başkanı bunu diyebilir mi?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın "yer yer kanlı bir süreç" derken Türkiye’yi hangi maceraya itildiğini açıklamak zorunda olduğunu belirten Dumanlı, “Sırf o koltukta kalabilmek ve mevcut durumun olumsuzlukları kapatılmak isteniyor.” şeklinde konuştu.

Dumanlı’nın 2'nci olarak gündeme getirdiği mesele ise Ensar Vakfı’nın İmam-Hatiplerle ilgili yaptırdığı çalışma oldu. 

BİR ÇAYCI VALİLİK ÖNÜNDE KENDİNİ YAKMAYA KALKTI

Çalışmaya göre, imam-hatiplilerin yüzde 73’ünün "Aklım olsaydı bu okullara yazılmazdım." dediğini aktaran Dumanlı, bu manzaranın imam-hatipleri Türkiye’nin çıkış yeri olarak görenlerin geldiği noktayı gösterdiğini ifade etti.

Dumanlı kanalındaki programda üçüncü mesele olarak ekonomik krizin geldiği noktayı gündeme getirdi. 

“Bir çaycı Bursa Valiliği önünde kendi yakmaya çalıştı. Her şehirden böyle haberler geliyor. İnsanlar açlıkta çöplüklerde yiyecek topluyor. Birisi de çıkmış ‘dolarla maaş almıyorsunuz.’ diyor.” şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Ekrem Dumanlı: "Kanlı bir süreç" demekle neyi kastediyorsunuz,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER