Ekrem Dumanlı'dan savcılık incelemesine cevap

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Eylül 4 2015
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın, 12 Eylül 1980'deki darbeyle ilgili konuşmasını çarpıtan yandaş medya, yapılan açıklamalara rağmen hedef göstermeye devam edince savcılığın ‘Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit' suçlamasıyla inceleme başlattığı öğrenildi.
Ekrem Dumanlı'dan savcılık incelemesine cevap

Gelişme üzerine Zaman TV'ye açıklama yapan Ekrem Dumanlı, konuşmasının bir bölümü alınarak günlerdir bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Uzun uzun açıklama yapmaya gerek görmediğini vurgulayan Dumanlı, vicdan sahiplerini Bugün TV'deki konuşmasını dinleme çağrısı yaptı. Dumanlı, 'İfadelerimin neresinde hakaret var, neresinde tehdit var, hatta bunun Tayyip Erdoğan ile ne alakası var?' diye sordu.


EKREM DUMANLI, BUGÜN TV'DE NE SÖYLEMİŞTİ?

İpek Medya Grubu'na baskın yapıldığı geçtiğimiz günlerce Bugün TV'de canlı yayına katılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Ekrem Dumanlı, 12 Eylül 1980 darbe dönemiyle ilgili ifadeler kullanmıştı. Yandaş medya, yine boş durmadı ve Dumanlı'nın bu ifadelerini çarpıttı.

İşte kırpılarak algı oluşturulmaya çalışılan ve Ekrem Dumanlı'nın 'İfadelerimin neresinde hakaret var, neresinde tehdit var, hatta bunun Tayyip Erdoğan ile ne alakası var?' diye sorduğu o açıklamaların yazılı dökümü:

"Ben 1980 darbesini Tarık Beyciğim yaşadım, gördüm. 12 Eylül darbesi oldu, 13 Eylül günü gözaltına alındım. Öyle bir hava estirildi ki insanlar idam ediliyor, insanlar işkence yapılıyor, gözlerimle dedem yaşındaki insanlara işkence yapıldığını gördüm. Babam yaşındaki insanlara işkence yapıldığını gördüm. Çok değerli arkadaşlarıma işkence yapılanları gördüm. Cezaevinde işkencelere maruz kaldım. Herkeste şöyle bir hava var. Bu artık kâbus gibi çöktü, bu bir daha

Bu haberler de ilginizi çekebilir