Ekrem İmamoğlu: Anadolu Ajansı manipülasyon yapıyor , oyum yüzde 53.2

Ekrem İmamoğlu: CHP adayı olarak oyum yüzde 53.2

SHABER3.COM

CHP’nin İstanbul Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu sandıkların yüzde 77’sinin açıklanmasının ardından açıklama yaptı. İmamoğlu, partisinin sistemine yüzde 27.6 oy girişi yapıldığını belirtirken "Benim oyum yüzde 53.2. Diğer rakibimin oranı ise yüzde 44.1" dedi. İmamoğlu, Anadolu Ajansı'na da "toplumu doğru bilgilendirme" için çağrı yaptı.

İmamoğlu'nun sayım devam ederken yaptığı açıklama şöyle:

"Şu anda sandıklar kapanalı yaklaşık 3.5 saat oldu. Elbette sayım işlemleri devam ediyor. Tutanaklar hazırlanıyor. Yaklaşık 3 dakika önce bizim girdiğimiz sistemimizdeki veriler yüzde 27.6 girişimiz var.

Gerçekçi olması için şunu söylemek istiyorum: Bazı ilçelerde yüksek, bazı ilçelerde düşük. Şu anda CHP adayı olarak benim oyum yüzde 53.2. Diğer rakibimin oranı ise yüzde 44.1.

Karşı tarafta son yarım saat içinde öyle bir veri yükselişin var ki... Aynı zaman diliminde İstanbul'un dışındaki illerde çakılı kalmış bir oran var.

Biz de içeride sistemi kendinden emin arkadaşlarım dikkatle inceleyerek girişler yapıyor. YSK'nın ya da devletin kurumu AA'yı titiz olmaya davet ediyorum. Verilerini elden geçirsinler, gerekiyorsa birbirlerini uyarsınlar. Bu saatte paylaşmayı doğru bulmuyorum ama paylaşıyoruz.

AA'nın verilerini tekrar kontrol etmesini, toplumumuzu doğru bilgilendirme noktasında göreve çağırıyorum."

CHP adayının açıklaması, birçok televizyon kanalında yayınlanmadı.
<< Önceki Haber Ekrem İmamoğlu: Anadolu Ajansı manipülasyon yapıyor... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER