Ekrem İmamoğlu, Ankara yolcusu

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu Ankara'ya gidiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener görüşecek. İmamoğlu daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Mansur Yavaş'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunacak.

[İstanbul'un yeni başkanı] Ekrem İmamoğlu kimdir?

Ekrem İmamoğlu, Ankara ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir durum değerlendirmesi yapacak. 

Millet İttifakı'nın diğer ortağı İyi Parti lideri Meral Akşener'e de teşekkür etmesi beklenen İmamoğlu'nun daha sonra Ankara Büyükşehir'i 25 yıl sonra CHP'ye kazandıran Mansur Yavaş ile buluşacağı belirtildi.

YSK 1 NİSAN'DA DUYURDU: İMAMOĞLU KAZANDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Nisan Pazartesi günü yaptığı açıklama ile İmamoğlu'nun kazandığını duyurmuştu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 31 bin 186 sandıktan çıkan seçim sonuçlarına göre CHP ile İyi Parti'nin  İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 4 milyon 170 bin 116 oy alırken (yüzde 48,79) Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ortak adayı Binali Yıldırım ise 4 milyon 145 bin 708 (yüzde 48.50) oy aldı. 

Böylece İmamoğlu 24 bin 408 oy farkla seçimi kazandı. 

İSTANBUL'DA 8,5 MİLYON SEÇMEN OY KULLANDI

YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde İstanbul'da toplam seçmen sayısı 10 milyon 560 bin 963 olarak açıklamıştı. 

Oy kullanan seçmen sayısı 8 milyon 866 bin 563 olarak tespit edildi. Geçerli oy sayısı 8 milyon 547 bin 5 olurken, 319 bin 558 oy geçersiz sayıldı.
<< Önceki Haber Ekrem İmamoğlu, Ankara yolcusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER