Ekrem İmamoğlu: 7 sandık kaldı, fark 27 bin 919

AA'nın oy oranlarının yüzde 99,1'de dondurduğu İstanbul Büyükşehir'de son durumu Türkiye saati ile 04:45'te CHP ile İyi Parti'nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu açıkladı. İmamoğlu, "Şu anda girişi yapılmayan sadece 7 sandık vardır. 7 sandığın girilmediği haliyle sayıları okuyorum. Benim oyum 4 milyon 167 bin 752. Rakibimin aldığı oy ise 4 milyon 139 bin 833'tür. Yani aradaki fark 27 bin 919'dur. Kalan sandığın 7 sandığın oy oranı ise 2 bin 100'dür. AA'nın hala açıklama yapmamasına karşın, biz CHP ve İyi Parti ittifakı olarak kamuoyunu bilgilendirme vazifemizi yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi.

SHABER3.COM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İyi Parti'nin kurduğu Millet İttifakı'nın ortak adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçimini kazandığını açıkladı.


Parti genel merkezinde basın toplantısın düzenleyen İmamoğlu, en yakın rakibi Binali Yıldırım ile aralarında 27 bin 919 oy farkının olduğunu belirtti. 

KALAN 7 SANDIĞIN SONUCU DEĞİŞTİRME İHTİMALİ KALMADI

Türkiye saati ile 04:45'te en yakın rakibi ile kendi arasındaki oy dağılımını paylaşan İmamoğlu, "31 bin 186 sandıktan 31 bin 179 sandığın verileri partimizin intranet sistemine girilmiştir. Buna göre benim aldığım oy 4 milyon 167 bin 752'dir. Rakibimin aldığı oy ise 4 milyon 139 bin 833'tür. Kalan 7 sandıkla bu farkın kapanma ihtimali kalmamıştır. Kalan sandığın oy sayısı 2 bin 100'dür. Şu an itibarıyla İstanbul'u kazanmış bulunuyoruz." dedi.

"BU GECE MANİPÜLASYONA KARŞI UYKU YOK"

İmamoğlu, CHP'li sandık müşahitlerine ve CHP'lilere seçim kurullarını terk etmemeleri çağrısında bulundu.

İmamoğlu, "AA yöneticileri bunun hesabını veremez. Manipülasyonlara karşı uyku yoktur. Arkadaşlarımız sonuç açıklanana kadar görevlilerimiz asla sandık başlarında görevlerini terk etmeyeceklerdir. Bu bir vatanseverlik görevidir." diye konuştu.  

31 Mart yerel seçim sonuçlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yarışında belirsizlik devam ediyor. 

AKP İL BAŞKANI: 3 BİN 870 OYLA KAZANDIK

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise seçimlerden kendi adayları Binali Yıldırım'ın galip çıktığını iddia etti.

Şenocak, "290 binin üzerinde geçersiz oy var. Geçersiz oy oranlarının büyük bölümü bizim önde olduğumuz ilçelerde. Bizim yapmış olduğumuz veri girişiyle 3 bin 870 oy farkıyla İstanbul'da seçimi kazandık." açıklamasını yaptı. 

<< Önceki Haber Ekrem İmamoğlu: 7 sandık kaldı, fark 27 bin 919 Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER