Ekrem İmamoğlu'dan hakim ve savcılara çağrı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 28 2025
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve cezaevinde tutuklu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, " Yüce Türk yargısının bir avuç muhteris tarafından içine düşürüldüğü tarihinin en kötü günlerinden çıkmasını sağlayacak ilk hamle; on binlerce namuslu, onurlu, haysiyetli hakim, savcı ve yüksek yargı mensubunun alacağı adil kararlardır" dedi.
İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart'ta tutuklandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu ve İBB yöneticilerinin delilsiz olarak sadece "gizli tanık" ifadeleriyle tutuklandığını belirtti.
İBB'ye yönelik gözaltıların ikinci dalgası da geldi. İBB iştiraki İstanbul İmar İnşaat AŞ'nin eski genel müdürü Onur Soytürk'ün aldığı iddia edilen rüşveti kayınpederine gönderdiği öne sürüldü.
Ancak Soytürk'ün kayınpederinin yıllar önce öldüğü ortaya çıktı.
İBB soruşturmasında skandallar peşi sıra ortaya çıkarken, İmamoğlu'ndan da kritik bir çağrı geldi.
İmamoğlu, hâkim ve savcılara seslendi.
İmamoğlu, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ve CHP'nin de "19 Mart darbesi" olarak tanımladığı süreçten tek çıkış yolunun hâkim ve savcıların elinde olduğunu söyledi.
İmamoğlu'nun sosyal medya paylaşımı şöyle:
Yüce Türk yargısının bir avuç muhteris tarafından içine düşürüldüğü tarihinin en kötü günlerinden çıkmasını sağlayacak ilk hamle; on binlerce namuslu, onurlu, haysiyetli hakim, savcı ve yüksek yargı mensubunun alacağı adil kararlardır.
Ekonomimizi, hayatımızı, umutlarımızı, geleceğimizi derinden sarsan bu hukuksuz sürecin son bulmasının yegane yolu budur. Bir siyasi hırs uğruna açlıkla ve yoksullukla imtihan edilen halkımızın feraha erebilmesinin çaresi budur.
Yüce Türk milleti yargı mensuplarımız tarafından bugün gösterilecek onurlu tutum ve tavrı büyük bir minnetle vicdanında, hafızasında sonsuza dek muhafaza edecektir.
“Devletin dini adalettir.”
Bizi bir arada tutan, hayata güvenle bakmamızı sağlayan şey adalettir.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?8.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı9.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı10.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...


