'Eksik' olarak gösterilen 'boy-tartı aleti zorunluluğu' zaten yokmuş


Eskişehir'de polis nezaretinde 8 kurum tarafından Özel Samanyolu Okulları ile FEM Dershanelerine yapılan denetimlerde, kurumlarda olmadığı için eksiklik olarak gösterilen boy ve kilo ölçme aletleriyle ilgili skandal bir algıya imza atıldığı ortaya çıktı. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği resmi yazıya göre, eksiklik olarak gösterilerek ve ceza uygulanan boy ve kilo ölçme aletlerinin eğitim kurumlarında zaten bulunma zorunluluğunun olmadığı belirlendi. Söz konusu yazıda, bu aletleri eğitim kurumlarının gönüllülük esasına göre bulundurabileceği belirtildi. Ayrıca, tüm hazırlıkları günler öncesinde biten okula eğitim ruhsatı verilmezken, inşaatı devam eden bazı okullara ise ruhsat verildiği belirtildi.

Eskişehir'de iki ay önce FEM Dershaneleri ve Özel Samanyolu Okullarına KOM Şubesi ekipleri nezaretinde, 8 ayrı kurum tarafından baskın gibi denetim yapıldı. Denetimlerde kurumlarda eksiklikler tespit edilemeyince, algı oluşturabilmek için ilginç yollara başvurulduğu belirlendi. Bunlardan biri de eğitim kurumlarında öğrencilerin boy ve kilolarını ölçmek için ilgili tartı aletlerinin olmamasının eksiklik olarak gösterilmesi oldu. FEM ve Özel Samanyolu Eğitim Kurumları'nın Avukatı Selamet Şen, söz konusu eksikliklere ilişkin denetime gelen kurumlara yaptıkları başvurulardan ilginç cevaplar alındığını söyledi. Avukat Şen, denetime ilişkin kurumlardan aldıkları bilgileri ise valiliğe bir resmi yazı yazarak sorduklarını ancak halen cevap alamadıklarını belirtti.

Avukat Şen, şöyle konuştu: "Okulda boy ölçme ve tartı aleti olmadığı, öğrencilerin beslenme çantası getirmediği, öğrencilerin boy ve kilo ölçümlerinin rutin olarak yapılmadığı, boy, kilo ölçümlerinde risk grubunda olan öğrencilerin durumunun velilerle görüşülmeyerek, bilgilendirilme yapılmadığı ve yine boy, kiloları risk grubunda olan öğrencilerin sağlık kuruluşlarına yönlendirilmediği, eksik olarak tarafımıza gösterilmiştir. Ancak bu eksik olarak gösterilen maddeler, ilgili aletlerin okullarda zorunlu olarak bulunmasının mecburi olmadığı ve bu konunun Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce resmi yazıyla il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildiği ve bu aletlerin bulunmasının zorunlu olmadığı, gönüllülük esasına göre olabileceği belirtilmiş."

EKSİĞİ OLMAYAN OKULA İZİN YOK, İNŞAATI DEVAM EDEN OKULU İSE RUHSAT VAR

Avukat Şen, eğitim kurumlarına yönelik ayrımcılığın sınır tanımadan devam ettiğini kaydetti. Avukat Şen, "Samanyolu Gülbahar Fen Lisesi olarak Mayıs'ta başvuru yaptık. Temmuz'da her şey tamamlanmıştır. 31 Ağustos olarak her şey tamamlanmasına rağmen açılış izni verilmemiştir. Biz biliyoruz ki bir kısım özel okullara inşaat tamamlanmadan ruhsat veriliyor. Önceden bakanlığa listeler gitmiş. Hukuksa hukuk herkese uygulansın." diye konuştu.

ÇAYINIZ VAR MI DENETİME GELECEĞİZ?

Kentte müvekkili olduğu eğitim kurumlarının ardından dikkat çekmemek için şimdi de bazı camiaların da okullarına, yurtlarına da denetimler yapılmaya başlandığını anlatan Avukat Şen, ancak bu durumun önceden haber verilerek yapıldığını aktardı. Avukat Şen, şöyle konuştu: "Yazılarımızdan sonra güya kendilerini sağlama almak için başka camiaların da yurt ve okullarını denetlemeye gidiyorlar. Ama haber vererek. Samanyolu Okulları ve FEM Dershanelerine polisle baskın yaptılar. Suç duyurusundan sonra diğer camialara 'çaya geliyoruz' tarzında denetim yapacaklar ve yapıyorlar. Bunlara haber vererek denetime gitmeye ise o camiaların eğitim kurumlarının derneğe bağlı olması gösteriliyor."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Eksik' olarak gösterilen 'boy-tartı aleti zorunluluğu'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER