El Şebab üyesi 30 terörist etkisiz hale getirildi


Kenya Savunma Kuvvetleri, Doğu Afrika ülkesi Somali'de saldırı hazırlığında olan El Kaide bağlantılı 30 El Şebab militanının öldürüldüğünü duyurdu.

Askeri yetkililer, Somali'nin güneyinde bulunan Aşağı Juba bölgesinde askeri kampa saldırı hazırlığında bulunan 19 kişinin etkisiz hale getirilerek çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı. Somali'de bulunan Afrika Birliği Misyonu'nda (AMISOM) görevli Kenyalı askerler, Somali Ulusal Ordusu ve AMISOM'un kontrolündeki kamp yakınında 'planlanan bir saldırıyı önlediklerini' duyurdu.

Somalili yetkililer, yarı özerk Puntland bölgesindeki askerlerin de El Şebab mensuplarıyla girdikleri ağır çatışmada 11 teröristi etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Çatışmaların yaklaşık 100 isyancının korsanların yoğun olarak kullandığı Eyl limanı yakınındaki Garmal ve Suuj köylerinin kontrolünü ele geçirmeye çalıştığı bir sırada yaşanması dikkati çekti.

El Şebab, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'ye Ocak 2015'te gerçekleştireceği ziyaret öncesi de Türk heyetinin toplantı yaptığı bir otelin yakınında bombalı araçla intihar saldırısı düzenlemişti. Saldırıda Türk heyetinden zarar gören olmamıştı.

Ağustos 2011'de başkent Mogadişu'dan çıkarılan El Şebab üyesi teröristler, ülkenin sayfiye bölgelerinde etksini devam ettirmeye çalışıyor. CİHAN
<< Önceki Haber El Şebab üyesi 30 terörist etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER