El yapımı patlayıcılar ve terörist sığınakları imha edildi


Tunceli Ovacık'ta, yapılan arazi aramasında, bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Patlayıcının 20 metrekare alan içerisinde toprağa gömülü vaziyette tuzaklanmış, dört ayrı noktada tek ateşleme sistemine bağlı iki adet 10 kiloluk, iki adet 40 kiloluk plastik bidon içerisine yerleştirilmiş toplamda 100 kiloluk ANFO olduğu bildirildi.

TSK'nın internet sitesinden dün yaşanan önemli olaylara ilişkin yapılan açıklamaya göre; Ağrı merkezde yapılan arazi aramasında, yere gömülü vaziyette 10 adet 12 kiloluk dolu mutfak tüpü tespit edilerek imha edildi.

Hakkâri Çukurca bölgesinde teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak, mağara ve silah mevziileri düzenlenen hava harekâtı ile imha edildi.

Hakkâri Şemdinli'de bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada, üç adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bu silaha ait 100 adet fişeği ele geçirildi.

Nusaybin'de icra edilen operasyonda, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan bir terörist, 'yardım ve yataklık yapmak' suçundan iki iş birlikçi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Suruç'ta, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir terörist yakalandı. CİHAN
<< Önceki Haber El yapımı patlayıcılar ve terörist sığınakları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER