Elazığ'da CHP il yönetimi istifa etti


Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ il yönetimi istifa etti. CHP İl Başkanı Mustafa Ünsal Karatepe yaptığı açıklamada 7 Haziran'da yapılan seçimlerde başarısız olduklarını ve istifa ettiklerini belirtti.

Seçimlerde Elazığ'da beklenen sonucu alamadıklarını belirten Karatepe, "Genel başkanımıza ve Elazığ halkına bir söz vermiştim, milletvekili çıkaramadığımız zaman istifa edeceğim demiştim sözümü yerine getiriyorum. Elazığ milletvekili adayımızı sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Mehmet Bekaroğlu birlikte belirledi. Bize de söylediler. Genel Merkez Fevzi Septioğlu'nu aday olarak gösterdi. Bizde genel başkanın bu konuda ki tavırlarına karşı çıkmadık. Seçimler bittikten sonra CHP ve adayımız Elazığ'da beklenen sonucu alamadı. Biz bunu zamanında genel başkanımıza iletmiştik. Tabanda adaya karşı bir rahatsızlık olduğunu genel başkana ilettik ancak bizi dinlemedi. 'Benim adayım budur' dedi ve biz de adayımıza sahip çıkmak zorunda kaldık ve sahip çıktığım için de pişman değilim. Seçim sonucunda Elazığ'da dördüncü parti olduk." ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yüzünden Elazığ'da başarısız olduklarını belirten Karatepe, "Seçimi kaybetmemizin birinci nedeni genel başkandır. İkinci nedeni Mehmet Bekaroğlu'dur. İl başkanından il yönetiminde habersiz aday belirlediler, getirip önümüze koydular. Bende il başkanı olarak genel merkez ne demiş ise onu yaptım. Seçimlerde çok büyük bir başarısızlık var. Bu başarısızlığın nedenleri Genel Başkan, Mehmet Bekaroğlu ve il başkanı ile yönetim kurulu üyeleridir. Artık benim bu saatten sonra CHP'de il başkanı olarak görev yapmam söz konusu değildir." şeklinde konuştu.

Karatepe seçim sürecinde yaşananlara değinerek, "CHP'de ki belli gruplar, ben onlara leş kargası diyorum. Bunlar aşağılık insanlar. Bunlar partiyi elinde tutmak için entrikaya giren insanlar. Parti otuz yıldır bu halde. Ben bunları bir türlü değiştiremedim. Seçimler olur partinin yanına gelmezler, başka partilerde gidip görünürler, başka partiden nemalanırlar, ama CHP'de bunların aylık kazançları var. Bunlar CHP'nin parasıyla ev geçindiren insanlar. Ben il başkanı olarak bunlarla mücadele ettim. Ama benim bir ismim var, şerefim var. Ben bu alçak adamlarla beraber siyaset yapmam. Ben kendi şerefimi ayaklar altına alıp CHP içerisinde entrika yapanlara kendimi yedirtmem." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Elazığ'da CHP il yönetimi istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER