'Elbette Başbakan Meral olacak'

İYİ Parti Büyük Kadın Buluşması, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce İYİ Partili Kadın Arena Spor Salonu’nu doldurdu. Buluşmaya Türkiye Kadın Dernekleri Konfederasyonu, Uçan Süpürge, KAOS GL gibi sivil toplum örgütlerinden temsilciler de katıldı.

SHABER3.COM

SALONDA SADECE KADINLAR VARDI

Kadın buluşmasına erkeklerin katılmasına izin verilmedi. Salona girmek isteyen erkekler görevlilerce geri çevrildi. Bunun üzerine erkekler dışarıda bekledi. Kalabalığın çoğalması üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, buluşma öncesi burada kısa bir konuşma yaptı.

Akşener, buluşma öncesi erkeklere kısa bir konuşma yaptı.

‘AĞABEYLERİN RAHATINI BOZDUNUZ’

Salonun içinin de dışının da dolu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Akşener, “Gene ağabeylerin rahatını bozdunuz. Bu irade İYİ Parti’nin seçimde birinci parti çıkacağının iradesidir” dedi.

‘ELBETTE BAŞBAKAN MERAL OLACAK’

İYİ Partililerin “Başbakan Meral” sloganı atması üzerine Akşener, “Elbette Başbakan Meral olacak. Hem de onunla bununla pazarlık ederek değil, ona buna yalvararak değil, eğilip bükülerek değil, milletimizin iradesiyle Başbakan Meral olacak” dedi.

AKŞENER KLİBİ: İŞTE ÖYLE BİR ŞEY

Akşener, salonu dolduran binlerce İYİ Partili kadın tarafından coşkuyla karşılandı. Konuşmasından önce İYİ Parti Genel Başkanı’nın çocukluğundan bugüne çekilen fotoğraflarından oluşan klip ekrana yansıtıldı. İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından hazırlanan klip Erol Evgin’in İşte Öyle Bir Şey Şarkısı eşliğinde sunuldu.

‘KADINLARIN GÜLÜŞÜNDEN RAHATSIZ OLANLARA İNAT…’

“Kadın Yükselecek Türkiye Güçlenecek” sloganıyla düzenlenen buluşmada konuşan Akşener, sadece 8 Mart’larda değil her gün, her an kadınlarla bir arada olacaklarını ifade ederek, “Kadınların başarılarından, mutluluğundan hatta gülüşünden bile rahatsız olanlara inat Cumhuriyet’in yeni asrını başarılı, mutlu kadınların omuzlarında yükselteceğiz” dedi.

‘SAPIKLARI MEMNUN ETMEK İÇİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİLMEKTEN UTANMIYORLAR’

Türkiye’de bir zihniyet sorunu olduğunu ifade eden Akşener, şunları söyledi: “Ne yüce dinimizden, ne de insanlıktan, nasibini alamamış, ama mukaddesatımızı, her fırsatta, her meseleye, alet etmekten de çekinmeyen, ahlak yoksunu bir güruhun; kadınlar üzerinden, çocuklarımız üzerinden, sapkınca ahkam kesmesine, yol veriyorlar. 6 yaşındaki çocuklarımızı, bu ahlaksız taarruzdan koruyamıyorlar. Ve o sapıkları, memnun etmek için, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmekten de, hiç ama hiç utanmıyorlar”.

KADINLAR İÇİN SIĞINMA EVLERİ DEĞİL, ERKEKLER İÇİN TERAPİ EVLERİ KURACAĞIZ

Erkekler tarafından öldürülen Münevver Karabulut’u, Özgecan Aslan’ı, Emine Bulut’u, Pınar Gültekin’i anan Akşener, kadınların kara toprağa terk edilmesine göz yumamayacaklarını söyledi. Şiddetin sadece fiziksel şiddet olmadığını belirten Akşener, kadınların cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete, flört şiddetine maruz kaldığını ve çoğu zaman bu şiddeti fark etmediklerini söyledi. İYİ Parti olarak her türlü şiddeti normalleştiren mesajları yayanlara karşı idari ve cezai yaptırımlar uygulayacaklarını ve şiddet kriz merkezleri kuracaklarını anlatan Akşener, “Şiddet gören kadınların sığınma evlerine yerleştirilmesi onların ikinci kez cezalandırılmasına yol açıyor. Biz şiddet uygulayan erkeğin tedavi edileceği Terapi Evleri kuracağız. Evden çıkan erkek olacak. Mağdur olanın değil suçlu olanın düzenini bozacağız” dedi.

‘AFGANİSTAN’DA KADINLARIN ÜNİVERSİTEYE GİTMESİNİN YASAKLANMASINI LANETLİYORUM’

Afganistan’da kadınlara yönelik müdahaleleri hatırlatan Akşener, “Afganistan’da kız çocuklarının okula gitmesinin yasaklanmasına, bu insanlık dışı uygulamaya yüce dinimizin alet edilerek meşrulaştırılmasını en sert şekilde kınayarak lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

‘BU İKTİDAR YANDAŞLARI BİLE ERKEKLERDEN SEÇMİŞ’

Türkiye’de AK Parti iktidarı eliyle oluşturulan bir Cumhuriyet krizi olduğunu söyleyen Akşener, “Kadınların tek fonksiyonunu çocuk doğurmak olarak gören, ‘sürtükler’ diyen kirli bir zihniyetin varlığı malumunuz” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de 100 işverenden sadece dokuzu kadın. Yandaşlarına peşkeş çekmeye doyamadığı kamu ihalelerinden pay alan kadın girişimcilerin oranı sadece yüzde 1. Yani makbul adam olan yandaşlar kamu ihalelerine çökmüş, kadınlara yüzde birlik bir pay kalmış. Bu iktidar yandaşları bile seçerken ayrımcılık yapmış. Erkekler arasından seçmiş” dedi.

‘KAHKAHA ATMAM BİLE SORUN OLDU’

37 yaşında siyasete başladığını, 40 yaşında bakan olduğunu hatırlatan Akşener, “Kariyerimin hiçbir döneminde bugünkü gibi çirkin bir dille hiç karşılaşmadım. İftiralarda, isnatlarda, imalarda mesele hep kadın olmamdı. Kahkaha atmam bile sorun oldu. Çünkü maalesef ülkemizde kadınlık üzerinden konuşmak çok kolay. Biz İYİ Parti olarak bu rahatı bozmaya geliyoruz” dedi.
<< Önceki Haber 'Elbette Başbakan Meral olacak' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER