Elçi krizi sırasında ilginç iddia : İstifanın eşiğinden dönüldü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 26 2021
10 elçiyle ilgili krizde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Ben de bakanlıktan gitmek zorunda kalırım" mesajını verdiği öne sürüldü
Osman Kavala'nın AİHM kararları doğrultusunda serbest bırakılması çağrısı yapan 10 büyükelçiyle ilgili 'istenmeyen adam' krizinin arka planında Dışişleri'nde yaşananların ayrıntılarına dair yeni bir iddia ortaya atıldı.
DW Türkçe'den Hilal Köylü'nün haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü yaptığı 'istenmeyen adam' açıklaması sırasında Güney Kore'de bulunan Çavuşoğlu, Erdoğan'la yüz yüze görüşmeyi ve büyükelçilerin "istenmeyen kişi" ilan edilmesi kararını kabine toplantısı sonrasına bırakmayı tercih etti.
Erdoğan'ın talebine sıcak bakmayan Çavuşoğlu, Erdoğan'a "büyükelçiler 'istenmeyen kişi' ilan edilirse, ben de bakanlıktan gitmek zorunda kalırım" mesajını iletti. Ancak Erdoğan'ın bu mesaja "Yapacak bir şey yok" yanıtı verdiği iddia edildi. Çavuşoğlu ise iddiayı yalanladı.
Erdoğan'ın açıklaması sonrasında iki gün süren belirsizlik, dün büyükelçilerin bulundukları ülkelerin iç işlerine 'karışmadıklarını teyit etmeleri' sonrasında yatışmıştı. Bu açıklamanın Erdoğan tarafından 'olumlu' karşılandığı belirtilse de, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price Osman Kavala ile ilgili ilk açıklamalarının zaten bu ilkeyi ihlal etmediğini ve Erdoğan'ın sözlerini 'not ettiklerini' söylemişti.
Öte yandan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun da DW Türkçe'yi eleştirerek, Dışişleri Bakanımız bu sözde haberi dün gece yalanladı. Buna rağmen bu yalanda ısrar ediyorsunuz. Amacınız, habercilik yapmak olsa bu sözde haberi geri çeker ve özür dilerdiniz. Sadece “yalan haber” yapmıyor, Türkiye-Almanya ilişkilerini de zehirliyorsunuz" paylaşımını yaptı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Deutsc
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


