Elektrik faturalarındaki TRT payı yetmedi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 4 2016
Vatandaştan kesilen 1 milyar 400 milyon TL yetmedi, TRT 89 milyon TL zarar etti.

Hükümet yandaşı yayınlar yapmakla suçlanan TRT'ye, vatandaşın elektrik faturaları ve bandrol ücretleri üzerinden ödediği 1 milyar 400 milyon TL yetmedi.
Kurum, geçen yılın ilk 11 ayında 89 milyon TL zarar etti. CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, “Halktan yasa zoruyla toplanan paralarla bütün TV ve radyo kanallarında para ödeyerek AKP propagandası yaptıran TRT'nin zararı, yine halkın sırtına bir yük olarak binecek.” dedi.

TRT yönetimi, CHP'li Levent Gök'ün, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yönelttiği sorulara verdiği cevapta, Ocak-Kasım 2015 döneminde toplam gelirlerin 1 milyar 609 milyon TL, aynı dönemde giderlerin ise 1 milyar 698 milyon TL olduğunu açıkladı.
Yılın ilk 11 ayında 89 milyon TL zarar eden kurumun, yıllık zararının 100 milyon TL civarında olduğu tahmin ediliyor. Levent Gök, 10 bine yakın çalışanı olduğu halde, ‘iktidar propagandası için bol keseden dışarıya program yaptırıp yandaşa para dağıtan' TRT'nin, yayıncılığı gibi harcamalarını da sorumsuzca yaptığını savundu.
TRT'nin gelirlerinin yüzde 85'ini vatandaşların ödediği elektrik faturalarının yüzde 2'lik bölümü ile elektronik cihaz satın alanlardan ya da yurtdışından getirenlerin ödediği bandrol ücretlerinden oluştuğunu kaydeden Gök, “TRT'nin elektrik faturaları üzerinden alınan pay 2015 yılının ilk 11 aylık döneminde 777 milyon lira olarak gerçekleşti.
Bu tutarın yılın tamamında ise 800 milyon lirayı geçtiği hesaplanıyor. 2014'te elektrik faturalarından alınan TRT payı 802 milyon lira olarak gerçekleşmişti. 2014 yılında 600 milyon lira olarak gerçekleşen televizyon, radyo, video ve benzeri elektronik cihazlar üzerinden alınan bandrol ücretinin ise 2015 yılında da 600 milyon lirayı geçtiği belirtiliyor.” diy
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







