Elektrik krizini dünyaya bu fotoğrafla duyurdu

Reuters, elektrik kesintisini dünyaya İstanbul’da çekilen bu fotoğrafla duyurdu.

Elektrik krizini dünyaya bu fotoğrafla duyurdu

Vatandaşlar, jeneratörlerine yakıt almak için istasyonlarda kuyruğa girdi. Bu görüntü, 1977’de yaşanan uzun benzin ve tüp kuyruklarını hatırlattı.

Türkiye dün tarihinin en büyük elektrik krizini yaşadı. İletim sistemindeki sorun sebebiyle Van ve Hakkari hariç 79 ilde elektrikler saat 10:36'dan itibaren kesildi. Hayat felç oldu.

İzmir'deki bir santralden kaynaklanan problem, bütün iletim hattını çökertti. Toplu ulaşım yapılamadı, telefon ve internet çalışmadı, hastanelerde hizmet okullarda eğitim aksadı. Fabrikalar durdu.

1999 depremi ve 2006'da Marmara Bölgesi'nde yaşanan büyük çaplı kesintilerden ders alınmadığı ortaya çıktı. Elektrik sisteminin; savaş, sel, deprem gibi felaketlere hazır olmadığı anlaşıldı.


Reuters, elektrik kesintisini dünyaya, fotomuhabiri Osman Örsal'ın İstanbul’da çektiği bu fotoğrafla duyurdu. Vatandaşlar, jeneratörlerine yakıt almak için istasyonlarda kuyruğa girdi. Bu görüntü, 1977’de yaşanan uzun Benzin ve tüp kuyruklarını hatırlattı.


Türkiye'de 1977 kuyruk çilesinin en yoğun yaşandığı seneydi. Tüp, margarin, gaz ve pasaport kuyruğuna giren insanların çilesi haber oluyordu. Benzin kuyruklarında beklemek neredeyse insanın bir gününü alırdı. Kilometrelerce uzunlukta taşıt kuyrukları oluşurdu.



<< Önceki Haber Elektrik krizini dünyaya bu fotoğrafla duyurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER