Elektrik mühendisleri odasından elektrikli battaniye ve ısıtıcı uyarısı

Elektrik mühendisleri odasından elektrikli battaniye ve ısıtıcı uyarısı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Erzurum Temsilcisi Namiye Sınırkaya, elektrikli ısıtıcı, battaniye, klima ve su ısıtıcısı gibi cihazların çalışma esnasında yüksek oranda radyasyon yaydığını öne sürerek, uzak durulmasını söyledi.

Soğuk kış aylarında kullanılmaya başlanan elektrikli ısıtıcı, battaniye, klima ve su ısıtıcısı gibi elektrikli cihazların insan sağlığını birinci derecede tehdit ettiği iddia edildi. EMO Erzurum Temsilcisi Namiye Sınırkaya, söz konusu cihazlara birkaç metreden fazla yaklaşılmaması gerektiğini savunarak, şöyle konuştu: "Esasen bu tehlike yalnızca ısı amaçlı kullanılan cihazlar değil, elektrikle çalışan tüm ev aletleri için geçerlidir. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın gibi gündelik hayatımızın ayrılmaz birer parçası haline gelmiş cihazları kullanırken uzun zaman yakınlarında bulunulmamalı. Cihazın çalıştığı esnada uzak durulmalı. Çalışma sonrası ve kullanılmama durumunda fişini prizden çekmek çok önemli. Bu durumun elektrik faturalarına artı bir katkısı olması bir yana; sağlık için de olumlu etkileri bulunmaktadır."

Çalışan elektrikli sobaların hemen yanında duran, elektrikli battaniyelerin prize takılıyken üzerinde uzun süre oturan, hatta gece çalışan battaniyenin üzerinde yatıp uyuyanları da uyaran Sınırkaya, "Elektrik battaniye ile yatmak mahsurlu ve katiyen uzak durulması gerekiyor. Fiziksel sakıncaları zaten bilinen bir gerçek. Bir de buna ilaveten yüksek radyasyonun maruz bırakacağı rahatsızlıklar eklenirse durumun daha tehlikeli boyutlara tırmandığı inkar edilemez. Özelikle son yıllardaki kanser vakalarının artışındaki en önemli nedenlerinden birisi ise bilinçli ya da bilinçsizce radyasyona maruz kalmak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Elektrik mühendisleri odasından elektrikli battaniye ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER