Elektrik ve doğalgaza zam hazırlığı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 17 2015
Paylaş
X Post
Seçim süresince zam gelmeyen elektrik ve doğalgaza 1 Temmuz 2015'ten itibaren zam hazırlığı yapılıyor.

Millet Gazetesi'nin haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve BOTAŞ bürokratları artan maliyetlerin çevrilemediğini belirterek en az yüzde 5 zam talebi çalışması yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın onaylaması durumunda gelecek aydan itibaren elektrik ve doğalgaz faturaları zamlı gelecek.
'SEBEP KOALİSYON BİLMECESİ'
Benzine gelen 15 kuruşluk zammın ardından elektrik ve doğalgazda da fiyat artışı için çalışmalar devam ediyor. Bürokratların elektrik ve doğalgazdaki maliyetlerin 7 Haziran seçimlerinin öncesiyle aynı noktada olduğu ve maliyetlerin çevrilemediği bilgisi hükümete iletildi. Seçim öncesi dolardaki artışı vatandaşa zam olarak yansıtmayan hükümet, faturalardaki artışa koalisyon bilmecesini gerekçe gösterecek.
FATURALAR YİNE YANACAK
Görev zararlarını kapatmak için seçim öncesinde BOTAŞ'a 1 milyar liranın üzerinde kaynak aktarıldığı hatırlatılacak. Rus gazına yapılan indirimin BOTAŞ'ın zararını kapatmadığı, bu nedenle vatandaşa satılan doğalgaza zammın kaçınılmaz olduğu belirtilecek. Koalisyon hükümetlerinin kurulması öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onay vermesi durumunda faturalara yüzde 5 ila yüzde 10 arasında zam uygulanacak.
HÜKÜMET REDDETMİŞTİ!
7 Haziran seçimleri öncesi EPDK ve BOTAŞ'ın elektrik ve doğalgazda fiyat düzenleme talepleri hükümet tarafından geri çevrilmişti. Bürokratların zam yapılması ısrarlarına AKP'nin oylarını düşürür kaygısıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu uygulamaya sokmamıştı. Hükümet son olarak elektrik ve doğalgaza 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren yüzde 10 zam gelmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'den Fatma Betül Sayan Kaya açıklaması: Af talebi kabul edildi, artık MYK ve MKYK üyemiz değil2.İsrail maçı öncesi İrlandalı futbolculardan siyah kol bandı kararı3.Aziz Yıldırım genel kurulda eski yöneticiyle tartıştı!: 'İçinizden geçerim'4.Yeni Partili Mustafa Erdem hakkında 'rüşvet' suçlamasıyla soruşturma5.ABD, Küba'ya müdahale için hazırlık yapıyor iddiası: 'Birlikler 90-120 gün içinde hazır olabilir'
6.Bugün kimin hayatına dokundunuz?7.Araştırma desteği bütçesiyle alınan ürünler Sayıştay’a takıldı8.Fon krizi: AKP'den Fatma Betül Sayan Kaya hakkında ilk açıklama9.Fon skandalından Mustafa Sandal’ın eşi de çıktı: 3 ayda ne kadar para çekti?10.Deniz Göktaş: 88 gün sonra ilk kez kelepçeleneceğim ve araba kornası duyacağım

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER










