Elektromanyetik kirlilik takip altında

Elektromanyetik kirlilik takip altında

BURSA (CİHAN)- Yeni yasa ile birlikte baz istasyonları için yer seçim belgesi düzenleme yetkisi de büyükşehir belediyelerine geçti. Bursa Büyükşehir Belediyesi halk sağlığının olumsuz etkilenmemesi amacıyla elektromanyetik kirlilik ölçüm çalışması başlattı.

Teknolojik gelişmelere paralel olarak, elektrikli ve elektronik aletler günlük yaşamın her alanında yoğun bir şekilde kullanılırken, elektromanyetik kirlilik de halk sağlığı açısından önemli bir tehdit unsuru haline geldi. Elektrik iletim hatları, yüksek gerilim hatları, trafolar, baz istasyonları, radyo, TV vericilerinin yanı sıra evlerde kullanılan elektrikli aletler, bilgisayar ekranı cep telefonu, flüoresan ve halojen lambaların neden olduğu elektromanyetik kirliliğe karşı elektromanyetik kirlilik ölçüm çalışması başlatıldı.

Büyükşehir Yasası'nın ardından baz istasyonları için yer seçim belgesi düzenleme yetkisini de üzerine alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan talep edilen baz istasyonları için en uygun yerleri saptarken, diğer taraftan da talep eden vatandaşların evlerinde de ücretsiz kirlilik ölçümü yapılarak, vatandaşlar gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılıyor.

Uluslararası İyonlaşmamış Radyasyondan Korunma Komisyonu tarafından belirlenen ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun da yönetmeliklerinde yer alan güvenlik mesafesi kriterleri doğrultusunda başvuru yapan operatörlerin baz istasyonu kurmak istekleri noktaları titizlikle inceleyen Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na bağlı Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürlüğü ekipleri 2014 yılı içinde gelen 151 talepten 18'ine halk sağlığını tehdit edebileceği gerekçesiyle olumsuz görüş verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Elektromanyetik kirlilik takip altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER