Elektronik sigara dehşeti!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 9 2019
Amerika Birleşik Devletleri'nde elektronik sigaraya bağlı olduğu düşünülen "esrarengiz bir akciğer hastalığından" ötürü şu ana kadar beş kişinin öldüğü kaydedildi.
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) elektronik sigaradan kaynaklandığı düşünülen ve nisanın ortasından beri görülen, ancak henüz tıbbi olarak teşhis edilemeyen hastalığa bağlı ölümlerle 450 muhtemel vakanın soruşturma altına alındığı kaydedildi.
Benzer semptomlarla hastaneye başvuran hastaların büyük bölümünün ergenlik çağındaki çocuklar ve genç yetişkinler olduğu açıklandı.
AKUT AKCİĞER HASTALIĞINA DAİR AYRINTILAR...
Hastalığın en sık görüldüğü eyaletlerdeki doktorlarla sağlık görevlilerinin kaleme aldığı New England Journal of Medicine adlı bilimsel yayında yer alan çalışmada akut akciğer hastalığına dair ayrıntılar paylaşıldı.
Independent Türkçe'nin haberine göre yetkililer hastalığa yol açan sebebin henüz bilinmediğini söylese de hastalığın bir tür solunum yolu tahribatına benzediğini ve vücudun solunan yakıcı bir maddeye tepki verdiğinin anlaşıldığı belirtildi.
Diğer yandan Gıda ve İlaç Yönetimi (FDA) hastalardan örnekler toplayarak bu kişileri aralarında THC (tetrahidrokannabinol) isimli nikotinin de bulunduğu çeşitli kimyasallarla test etti.
Hastaların büyük bir kısmının elektronik sigara cihazlarında bulunan "THC" isimli marijuana etken maddesi içeren ürünler kullandığı tespit edildi.
E VİTAMİNİ KAYNAKLI BİR YAĞLA BAĞLANTILI MI?
Uzmanlar hastalığın, marijuana barındıran ürün örneklerinde E vitamini kaynaklı bir yağla bağlantılı olabileceğini düşünüyor.
Washington Post'ta yer alan habere göre, ABD Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi'nde (CDC) Enfeksiyonsuz Hastalıklar Müdür Yardımcısı Vekili Ileana Arias, "Gittikçe daha net bir anlayış geliştiriyoruz ve soruşturma da gittikçe
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







