'Elimde Davutoğlu hakkında arşiv var'

Tahşiye ana davasının sanıklarından Mustafa Kaplan, gazeteci ve polislere yönelik kumpas davasında yöneltilen onlarca soruyu, “Cevap vermek istemiyorum.” diyerek geçiştirdi. El Kaide için ‘terör örgütü’ diyemedi, HSBC saldırganını ‘şehit’ olarak tanımladı.

'Elimde Davutoğlu hakkında arşiv var'

Gazeteci Hidayet Karaca ve El Kaide bağlantılı olduğu iddia edilen Tahşiye grubuna yönelik operasyonu gerçekleştiren polislerin yargılandığı davanın 16. duruşmasına ‘müşteki’ Mustafa Kaplan’ın ifadesiyle devam edildi. Kaplan’a mahkeme ve polis avukatları tarafından sorular yöneltildi. Kendilerine kumpas kurulduğunu iddia eden Kaplan, İstanbul’da 63 kişinin hayatını kaybettiği HSBC ve sinagog saldırılarının organizatörü Habip Aktaş için önce ‘şehit’ ifadesini kullandı. Avukatların “Aktaş’ın şehit olduğunu mu düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine ise “İroni yaptım.” dedi.

İyi yapmışım, aferin bana
Mahkeme Başkanı, Kaplan’a dosya adı geçen bazı internet sitelerini hatırlattı, bunlarla ilgisi olup olmadığını sordu. Kaplan, “Hiçbir bilgim yok.” dedi. Bunun üzerine avukat Yurtkan Yücel, Kaplan’ın Akit’teki köşe yazısında okurlarını bu sitelere isim vererek yönlendirdiğini açıkladı. Öfkelenen Kaplan, “İyi yapmışım, aferin bana.” dedi.

TC küfür devletidir!
Mustafa Kaplan’a ait bir ses kaydı da mahkeme salonunda dinletildi. Kaplan, telefonda, Ahmet Davutoğlu ve Aliyev’in Yahudi olduğunu iddia ediyor ve iki isim hakkında elinde arşiv olduğunu söylüyor. Avukatlar, “Elinizde böyle bir arşiv mi var, nereden buldunuz?” dedi. Kaplan cevap veremedi. Kaplan, “El Kaide, terör örgütü müdür?” sorusuna cevap vermeyi de reddetti. Telefonda, “TC küfür devletidir.” diyen Kaplan’a bu konu da soruldu. “Din devleti değildir.” cevabı verdi. Fethullah Gülen’in avukatının kumpas iddialarına yönelik sorduğu soruların hiç birine cevap vermedi.

Örgütsel dokümanları polis koymamış!
Mustafa Kaplan, “Evime polis koydu.” dediği El Kaide dokümanlarını ise poliste verdiği ifadeler delil olarak sunulunca kabul etti. Avukatın, “Size şikayetçi olmanız için telkinde bulunan oldu mu?” sorusunu da, “Cevap vermek istemiyorum.” diyerek geçiştirdi.

Fikir değiştirdik, cevap vermeyeceğiz
Avukat, Kaplan’ın mahkemede, “Dostlarım beni dinlendiğim yönümde uyardılar.” ifadesini hatırlattı. Ardından, “Bu dostlarınız kim?” diye sordu. Buna da cevap vermedi. Kaplan’ın hiçbir soruya cevap vermemesi üzerine avukat Yücel, “İfadesinizin başında herşeye cevap vereceğinizi söylemiştiniz, tavrınızı neden değişti?” diye sordu. Bunun üzerine Kaplan’ın avukatı araya girerek, “Fikir değiştirdik” cevabını verdi.

<< Önceki Haber 'Elimde Davutoğlu hakkında arşiv var' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER