Elitaş: 3 ülkeden 500 işadamının katılacağı ekonomi zirvesi yapılacak


Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri'nin 19 Şubat tarihinde önemli bir ekonomi zirvesine ev sahipliği yapacağını açıkladı. Elitaş, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Ekonomi Zirvesi'nin 19 Şubat'ta Erciyes Dağı'nda 500 işadamının katılımıyla yapılacağını dile getirerek, Türkiye için önemli gelişmeler olacağını ifade etti.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri'deki ikinci gün programında 'Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği' tarafından düzenlenen kahvaltılı bilgilendirme toplantısına katıldı ve burada açıklamalarda bulundu.

Bakan Mustafa Elitaş, AK Parti iktidarı olarak kooperatiflere destekleme programı çerçevesinde süt miktarını artırdıklarını ifade ederek, bunun ülkeler arasındaki sıralamaya bakıldığında geride olduğunu ifade etti. Elitaş, "Teşvik Uygulamaları Dairesi Başkanlığı olarak 1 milyon TL'nin üzerinde bu sektöre yatırdım yapanlara KDV indirimi, istihdam indirimi gibi çeşitli destekler sağladık. Gıda, tarım ve hayvancılık gelecekte en önemli yatırım olacaktır. Gıda olmadan yaşanmaz. Dünya genelinde vazgeçilemeyecek iki şeyden biri gıda, diğeri sudur. Üreticilerimize geleneksel değil, modern yöntemlere yönelmelidir. Tüm ürünlerimizde hedefimiz dünya ile rekabettir. Yeni şeyler üretmeliyiz. Teşvikleri artıracağız. 2016 yılında gerek istihdam gerekse teşvikleri artırarak, işletmelerimizi rahatlatacağız." dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye- Azerbaycan-Gürcistan işadamları ekonomi zirvesinin 3 ülkenin bakanının da katımı ile Erciyes dağında 19 Şubat'ta gerçekleştirileceği müjdesini verdi. Bakan, şu bilgileri verdi; "Erciyes Dağı'na gelecek 500 işadamı ile hem ülkemizin, hem Kayseri'nin hem de kış sporları ve turizm merkezi Erciyes'in tanımını da yapacağız. Ekonomik alanda 3 ülke arasındaki işbirliği de bu zirvede ele alınacak. Biz, ekonomi bakanlığı olarak iş aleminin avukatıyız. Onların önlerindeki engelleri kaldırmaya azimli bir bakanlığız. Türkiye'de üretim yapan, ihracat yapan tüm şirketlerin CEO'su bakanlık olarak biziz."

CİHAN
<< Önceki Haber Elitaş: 3 ülkeden 500 işadamının katılacağı ekonomi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER