Musk, kendisini de çipleyecek

Elon Musk'ın şirketi Neuralink tarafından geliştirilen ve sağlık alanında devrim yapacağı öne sürülen beyin çiplerinin altı ay içinde insanlarda denenmesine başlanacağı bildirildi.

SHABER3.COM

Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk, sahibi olduğu nöroteknoloji şirketi Neuralink tarafından insanlar için üretilen kablosuz beyin çiplerinin klinik deneylerine tahminen altı ay içinde başlanabileceğini bildirdi.


Elon Musk, bir beyin implant teknolojisi olan Neuralink'in üstünde yaptığı geliştirmeleri ve güncellemeleri çarşamba günü gerçekleştirilen işe alım etkinliğinde tanıttı.

Neuralink çipi son aşamaya geldiğinde, Musk etkinliğin dinleyicilerine kendisinin de çipi kullanacağının guvencesini verdi. 

Musk, Neuralink'in üç öncelikli hedefinden bahsetti. Bunlardan birisi sonradan kör olanların görüşlerini çip aracılığı ile geri getirmek, ikincisi doğuştan kör olanlar için bile görüşü geri getirmeyi amaçlamak.

Üçüncü hedef olarak da motor kortekse odaklanarak omuriliği kopmuş insanlar için “tüm vücut işlevselliğini” geri kazandıracağını ekledi.

Uzmanlar yapılan açıklamalara kuşku ile yaklaşmanın daha güvenli olacağını belirtti.

SpaceX, Tesla ve Twitter gibi dünyaca ünlü şirketlerin de sahibi olan Musk, 2019 yılında yaptığı açıklamada, Neuralink tarafından geliştirilen beyin çipi için gerekli izinleri 2020'nin sonunda almayı planladıklarını belirtmiş; 2021'in sonunda düzenlenen bir konferansta ise insanlar üzerinde deneylere 2022'de başlamayı planladıklarını dile getirmişti. 
<< Önceki Haber Musk, kendisini de çipleyecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER