Emekli Tuğgeneral Tanrıverdi: Yeni bir 28 Şubat mı?


Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, iktidarın, sözde 'paralel yapı' ile mücadele adı altında Genelkurmay-yargı merkezli yeni bir paralel yapılanmaya kapı açtığını söyledi. Tanrıverdi, bu yaşananların 28 Şubat dönemini hatırlattığını ifade etti.

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Yeni Asya gazetesine yaptığı yorumda, bugün yaşananlarla 28 Şubat dönemini karşılaştırdı. Balyoz dâvâsı özelinde darbe davalarındaki süreci değerlendiren Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Onursal Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, iki ayrı mahkemenin aynı dava üzerinde birbirine zıt iki karar vermesinin sorunlu olduğuna dikkat çekti. Bir mahkemenin delilleri yeterli bulup onlarca müebbet hapis cezası verdiğini hatırlatan Tanrıverdi, diğer mahkemenin ise aynı delilleri yeterli bulmadığından beraat kararı veriyor olmasının toplumda kafa karışıklığı yaşanmasına sebep olduğunu kaydetti.

Yazısında, Kozmik Oda Soruşturması, Poyrazköy Davası, Bulut Projesi Davası gibi davaların işleyiş süreci hakkında bilgi veren Tanrıverdi, hükümetin 'paralel yapı' ile mücadele adı altında tasfiyeler yaptığını hatırlattı. Tanrıverdi, iktidarın bu tasfiyelerin ardından, devleti Genelkurmay- Yargı merkezli yeni bir paralel yapı tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını iddia etti.

'YARGI TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ OLMALI'

Yaşanan son gelişmelerin 28 Şubat sürecinde Genelkurmay Başkanlığı'nca yüksek yargı mensuplarına verilen brifingleri, Yargıtay Başsavcısı tarafından Anayasa Mahkemesi'ne yapılan parti kapatma başvurularını, Anayasa Mahkemesi'nde görülen iktidar partisini kapatma ve TBMM kararlarını iptal etme eylemlerini hatırlattığını söyleyen Tanrıverdi, makam sahiplerinin adil yöneticiler safında olmasını istediklerini kaydetti. Tanrıverdi, "Tarafsız ve bağımsız yargı istiyoruz" diyen Tanrıverdi, "Yargının Devlet veya bir zümre adına değil, Millet adına yargılama yapmasını istiyoruz. Yargımızdan ve yöneticilerimizden haksızlıklara mani olmalarını, hak ihlallerinde hakkı sahibine teslim etmelerini ve 'Hakkın adaletini' sağlamalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Emekli Tuğgeneral Tanrıverdi: Yeni bir 28 Şubat mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER