Emeklilik günleri camla renkleniyor


Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan hobi kursları arasındaki yerini alan Vitray Kursu, büyük ilgi görüyor. Renkli camlar kullanılarak üretilen ve her biri birer sanat eseri olan dekoratif ürünler görenleri kıskandırıyor. Güzelyalı Kültür Merkezi'nde devam eden kurslara çoğunluğu emeklilerden oluşan 30 kişi katılıyor. Haftanın iki günü, iki sınıfa ayrılan kursiyerlere cam sanatının inceliklerini Vitray sanatçısı Gülşen Alemdar öğretiyor. Kursiyerler ortaya çıkardıkları birbirinden güzel el işi ürünlerle değme sanatçılara taş çıkarıyor. Tablodan abajura, panodan vazoya çeşitli ürünleri el becerileri ve hayal güçlerinin yardımıyla üreten kursiyerler, hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de birbirinden şık tasarımlara imza atıyor.

MALİYET DÜŞÜK, ÜRETİM BÜYÜK

Öte yandan dışarıdan satın alındığında yüksek maliyetlere denk gelen vitray çalışmalar ucuza mal edilirken, emek vererek üretmenin de tadına varılıyor. Vitrayın en yeni tekniklerinin başarıyla uygulandığı kursun açılmasını sağlayan Konak Belediyesi yetkililerine teşekkür eden eğitmen Alemdar, tam bir atölye ortamı yaşadıklarını ve kursiyerlerin yardımlaşarak çalıştıklarını belirtti. Dışarıda çok yüksek fiyatlara satılan işlerin burada ucuza mal edildiğini de sözlerine ekleyen Alemdar, "Burada çok özel işler çıkıyor. Normalde dışarıda yaptırmaya kalksanız çok maliyetli olacak ürünleri tamamen kendileri üreterek daha ucuza mal ediyorlar. Burada tam bir atölye çalışması var. Herkes birbirine yardım ediyor." dedi.

Vitray sanatı kursiyerlerinin ürettikleri eserler ise eğitim yılı sonunda Konak Belediyesi'nce düzenlenecek sergi ile görücüye çıkmak için gün sayıyor.

HOBİLER DEĞERLENİYOR

Yaptığı vitray tabloları gururla sergileyen kursiyerlerden Faika Yıldırım da emekli olduktan sonra düştüğü boşluğu Konak Belediyesi'nin açtığı kurslara gelerek aştığını ifade ederek, "İnsan emekli olunca boşluğa düşüyor. Bu kursta hem o boşluğu dolduruyor hem de yeni şeyler öğreniyoruz. Aynı zamanda bunu mesleğe dönüştürme fırsatı da yakalıyoruz." diye konuştu.

Emekli Subay Celil Balkan ise emeklilere kahvehanelerde boş boş oturup zaman öldürmektense hobilerini değerlendirebilecekleri kurslara katılmalarını tavsiye ederek, "Biz emekli olduktan sonra bu sıcak yuvada yeni şeyler öğrenmeye başladık. Bütün gün sokakta gezip, kahve köşelerinde oturmaktansa burada hem zamanımız hem de hobilerimiz değerlenmiş oluyor. Başta belediye başkanımız olmak üzere belediye ve kültür merkezimizin çalışanlarına teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.Emeklilik-gunleri-camla-renkleniyor-1988792.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Emeklilik günleri camla renkleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER