Eminağaoğlu: Üç savcı için verilen kararın nedeni Ergenekon değil 17/25 Aralık


Yargıçlar Sendikası eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında verilen yakalama kararının Ergenekon soruşturması ile ilgili değil, bütünüyle 17/25 Aralık için verildiğini vurguladı.

Eminağaoğlu, yazılı açıklamasında Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkındaki yakalama kararı ile ilgili, "Her üç savcının da soruşturdukları yolsuzluk nedeniyle tutuklanmaları, iktidarın hiçbir hukuksal denetim kabul etmediğinin ve çağdışılığının çok açık ifadesidir." ifadelerini kullandı. Kararın Ergenekon soruşturması ile ilgili değil, bütünüyle 17/25 Aralık yolsuzluklarını soruşturdukları için verildiğini vurgulayan Eminağaoğlu, Zekeriya Öz ve Ergenekon ifadelerine yer verilerek ve bu ifadeler öne çekilerek, çok açıkça Ergenekon sömürüsü yapıldığını ifade etti.

Eminağaoğlu açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Geçmişte hukuksuz işlemleri nedeniyle Zekeriya Öz'ü de birçok kez şikayet etmiş ve sonuç alamamış bir kişi de olarak, ülkemizdeki yargıda yaşanan her türlü sorunlara da rağmen, yargıç ve cumhuriyet savcısı olarak da sistemle ilgili sorunlar nedeniyle en çok yargılanan ve hepsinden beraat eden bir kişi olarak da çağrım, her üç kişinin de bir an önce teslim olmalarıdır. Her üç savcının da soruşturdukları yolsuzluk nedeniyle tutuklanmaları, iktidarın hiçbir hukuksal denetim kabul etmediğinin ve çağdışılığının çok açık ifadesidir. Yargıdaki sorunlara rağmen, iktidarın teslim olmama durumunu da, yolsuzluk yapılmadığı gibi bir sömürüye bile çevirmemesi için, hukuksal süreç ve işlemlerden uzak durulmamalıdır. Yargısal sürecin işletilmesi için teslim olmaları yolundaki çağrımı yineliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Eminağaoğlu: Üç savcı için verilen kararın nedeni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER