Emine Erdoğan Gana'da engelli çocuklara işitme cihazı dağıttı


Batı Afrika'daki resmi temaslar kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gana'da bulunan Emine Erdoğan, Devlet Başkanı John Dramani Mahama'nın eşi Lordina Mahama'nın himayesinde faaliyet gösteren Lordina Vakfı'nı ziyaret etti. Emine Erdoğan burada Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı'nın (TİKA) belirlediği 80 ihtiyaç sahibi engelli çocuğa işitme cihazı dağıttı.

Proje hakkında bilgi veren TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Keman Özdemir, "Projemiz Tema bölgesinden gelen 80 tane 5-12 yaş arasındaki çocuklarımıza, işitme engelli çocuklarımıza cihaz verilme töreni." diye konuştu. Özdemir proje kapsamında ayrıca Gana'nın üç bölgesinde verilecek dikiş kursuna katılmak için gelen konuklara dikiş seti, overlok ve dikiş makinası yardımlarının teslim edildiğini aktardı.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Emine Erdoğan, "Gana'nın kalkınma çabalarına destek vermek, bizim için büyük bir mutluluk vesilesidir. Gana'nın genç nüfusunu ve zengin potansiyelini doğru kullandığında, küllerinden yeniden doğacağına inancım tamdır." diye konuştu.

Emine Erdoğan, Mesleki Eğitim Enstitüsü öğrencilerine sunulan dikiş setlerinin, Gana'nın kabiliyetli gençlerini geleceğe hazırlayacak bir imkân olacağını belirtti. Emine Erdoğan, İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinin hayatlarında ilk kez sesle tanışmalarına vesile olacak işitme sistemlerinin engelli gençlerin hayatını kolaylaştırmasının kendilerini mutlu edeceğini ifade etti.

Ziyaretinde Emine Erdoğan'a Gana Devlet Başkanı'nın eşi Lordina Mahama ve Cinsiyet Bakanı'nın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın eşi Kevser Elitaş ve Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın eşi Hatun Yılmaz da eşlik etti.

Vakıf ziyaretinin ardından Emine Erdoğan, Lordina Mahama ile birlikte çeşitli yaş gruplarına mensup 139 çocuğun barındığı Osu Yetimhanesi'ni de ziyaret etti. Yetimhanedeki çocuklarla yakından ilgilenen Emine Erdoğan, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.emine-erdogan-turkiye-isbirligi-ve-kalkinma-ajansinin-tika-isitme-engelli-ortadogu-ve-afrika-daire-baskani-keman-ozdemir-lordina-mahama-lordina-vakfi-dikis-seti-overlok-dikis-makinasi-osu-yetimhanesi-2024601.htm' style='visibility:hidden; display:none;'>Cihan CİHAN
<< Önceki Haber Emine Erdoğan Gana'da engelli çocuklara işitme cihazı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER