Emine Erdoğan'ın sözlerine suç duyurusu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 29 2016
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a '90 yıllık enkaz' açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Emine Erdoğan’ın enkaz benzetmesini Cumhuriyet’e yapılan bir aşağılama ve hakaret olarak niteleyen Erdem, Anayasa, TCK’nın 301 ve tüm mevzuat çerçevesinde bu açıklamanın açık bir suç teşkil ettiğini söyledi.
Almanya’da Türk-Alman Kulübü’nün düzenlediği panele katılan Erdem, Erdoğan ailesinin ‘enkaz’ diye niteledikleri Cumhuriyet’in nimetlerinden en çok kendilerinin faydalandığını belirterek, “Cumhurbaşkanı olduğu günden bu yana, Erdoğan hep ‘en’lerle anıldı. En çok örtülü ödenek, en çok maaş, en çok yurtdışı gezisi ve masrafı, en çok gider, en çok hakaret davası, en fazla tarafsızlığın yok sayılması, Anayasa’nın hiçe sayılması, devletin kurumlarına saygı duyulmaması, AYM’nin bile bağlayıcı olmasına rağmen kararlarına uyulmayacağı beyanı.. Örnekleri çoğaltabiliriz. Cumhuriyet’in en tepesindeki isim olarak Erdoğan ve ailesi Cumhurbaşkanlığının tüm olanaklarından fazlasıyla yararlandı. Ancak şimdi Başkanlık hırsıyla Cumhuriyet bile ‘enkaz’ olarak nitelendiriliyor. 1 Kasım seçimlerinden beri, başkanlık hırsı uğruna parlamentonun çalışması sistematik olarak engelleniyor. Meclis’in ülkenin ciddi sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atması sürekli engelleniyor. Her gün şehit cenazeleri geliyor, ekonomik kriz günden güne derinleşiyor, işsizlik ve enflasyon artıyor, mülteci sorunu gittikçe daha fazla kendini hissettiriyor, ancak Erdoğan’ın tek bir derdi var, o da ‘Parlamenter rejimi, Anayasa’yı ve Cumhuriyet’i aşağılayıp başkan olmak’. Bu beyanlar basit siyasi açıklamalar olarak değerlendirilemez” dedi.
Emine Erdoğan hakkında hazırlanan suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:
“Emine Erdoğan; T.C. Cumhurbaşkanı’nın eşi olma sıfatı ile yaptığı bu konuşmada, 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’ne enkaz yakıştırması yaparak alenen aşağılamıştır.
Şüphelinin eşi Recep Tayyip Erdoğan, şüpheli tarafından aşağılanan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıdır ve varlığını enkaz olarak nitelenen Cumhuriyete borçludur.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?8.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı9.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı10.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...


