A sınıfı ofis tipleri şehir merkezinde yoğunlaşıyor

TNL Gayrimenkul Geliştirme ortaklarından Emre Yazıcı, İstanbul’da pek çok ofis yatırımı yapıldığını kaydetti.

A sınıfı ofis tipleri şehir merkezinde yoğunlaşıyor

Yazıcı; “Ancak kiracının ya da alıcının taleplerini değerlendirdiğimizde çoğunlukla taleplerin şehrin içinde, merkeze yakın lokasyonlarda  olduğunu görüyoruz” dedi. 

Özellikle İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna kadar pek çok ofis yatırımı yapıldığını söyleyen TNL Gayrimenkul Geliştirme ortaklarından Emre Yazıcı, “Yatırımlar her yere dağılmış durumda. Ancak kiracının ya da alıcının taleplerini değerlendirdiğimizde çoğunlukla taleplerin şehrin içinde, merkeze yakın lokasyonlarda olduğunu görüyoruz” dedi.

Avrupa yakasında Piyalepaşa cazip bölge

Avrupa yakasında Piyalepaşa’nın ofis ve otel yatırımı açısından çok cazip olacağını belirten Yazıcı; “ Şu an Piyalepaşa’da prestijli markaların yatırımları var. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu bölgenin çok fazla prim yapacağı kanaatindeyim. Ofislerin kiralama m2 fiyatları burada 20 dolar civarında seyrediyor. Bu fiyatlar şu an için bir fırsat. Yine Kağıthane ve Bayrampaşa’nın da en çok tercih edilen bölgeler arasında ye alacağını düşünüyorum” dedi.

Anadolu Yakasında Kozyatağı, Ataşehir-Şerifali ve Ümraniye 

Kadıköy-Kartal Metrosu’nun faaliyete geçmesiyle özellikle metroya yakın yerlerde ofis yatırımlarında gözle görülür bir artış olduğunu söyleyen Yazıcı; “ Elbette metronun ya da diğer toplu taşıma araçlarına yakınlık çok önemli ve yatırımcının kararını da çok etkiliyor. Ancak A sınıfı ofis arayışında olan yatırımcının tercihleri yine merkeze yakın yerler olarak göze çarpıyor. Bu yatırımcılarda Kozyatağı, Ataşehir, Şerifalive Ümraniye’de yoğunlaşıyor” dedi.
Finans Merkezi Şerifali'yi yükseltecek

İstanbul'da yapılacak Uluslararası İstanbul Finans Merkezi'nin inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Yazıcı; “70 bin kişinin çalışacağı öngörülen Merkezin Ümraniye ve Ataşehir başta olmak üzere Şerifali’ye de hareketlilik getirmesi bekleniyor. Çevresindeki alanlar yatırımcıların iştahını kabartırken, proje tamamlandığında, bölgenin, finansın yanı sıra konut, iş ve eğlence sektörlerinin de "kalbi'' olacağı gözüküyor” dedi.Daha ileriki dönemlerde taleplerin Anadolu yakasında Maltepe, Kartal’a kayacağını düşündüğünü ifade eden Yazıcı; “ Bu talepler Türkiye’nin Büyüyen Lojistik Üssü Gebze’ye doğru kadar gidecek” dedi. 


<< Önceki Haber A sınıfı ofis tipleri şehir merkezinde yoğunlaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER