And temel attı

Anadolu Gayrimenkul, ilk projesi AND’nin temelini attı.

And temel attı

Temel atma töreninde Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve yönetim kurulu üyeleri ile Anadolu Gayrimenkul Yatırımları Genel Müdürü Ali Baki Usta’da bulundu. 

Anadolu Grubu iştiraki olan ve ‘gayrimenkul geliştirme, yatırım ve yönetimi’ alanlarında sektörün önde gelen kuruluşlardan biri olma hedefiyle Kasım 2011’de faaliyetlerine başlayan  Anadolu Gayrimenkul, ilk projesi AND’nin temelini attı. Bir ofis projesi olan AND’nin temeli; Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Anadolu Gayrimenkul’ün çalışanları yanı sıra Anadolu Grubu şirket yöneticileri ve proje iş ortaklarının hazır bulunduğu törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Genel Müdür Ali Baki Usta; “Anadolu Grubu’nun bugüne kadar pek çok alanda gerçekleştirdiği başarıları; 2011 sonunda kurulan şirketimiz Anadolu Gayrimenkul ile gayrimenkul sektörüne taşımayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda, markamız AND ile kente ve doğaya saygılı, prestijli ofis projeleri geliştirmeyi misyonumuz olarak belirledik. AND’nin fikir olarak ortaya çıkışından, bugün temelleri atılana kadar olan süreçte en iyisini yaptık. AND, A+ bir ofis binası olarak Kozyatağı’nda yükselecek ve kullanıcılarını ‘İş hayatında zirve’ye taşıyacak. AND’de yaşam, 2015 yılının 2. yarısında başlayacak” dedi.

Eşsiz mimari 

AND, toplam 74 bin metrekare inşaat alanı ve yaklaşık 36 bin metrekare kiralanabilir alan, ortalama bin 300 metrekare kat alanı, 25 katlı A+ ofis binasından oluşuyor. AND’de, 300 metrekareden 2 bin 200 metrekareye kadar ofis alanları bulunuyor. AND, 4metre kat yüksekliği ile kullanıcılarına ferah ortamlar sunuyor. AND’de ortak kullanım alanları olarak 6 toplantı odası ve 200 kişilik konferans salonu bulunuyor. Şehrin en yüksek otopark oranına sahip AND, “Destination Selection” sistemli 9 adet asansörü ile kullanıcıların zamandan tasarruf etmesini de sağlıyor. Projenin mimarı Alman HPP firması, ana yüklenici ise Tepe İnşaat.Proje; bulunduğu çevreyle uyumlu, sokak kullanımına açık bir ‘meydan’a sahip. AND ayrıca; yeme içme alanları, oturma alanları ve modern peyzaj tasarımını içeriyor. 

Verimli ofis

AND, yüzde 86 oranına ulaşacak verimli kullanım alanına sahip. Projede; ASHRAE(Amerikan Isıtma, Soğutma ve İklimlendirme Mühendisleri Birliği) standartlarına göre yüzde 28, TS’e göre yüzde 40 oranına ulaşacak bir enerji verimliliği söz konusu. Gri su ve yağmur suyunun yeniden kullanımı ile proje genelinde yüzde 49’luk su verimliliğine ulaşılırken, peyzaj sulamada bu oran yüzde 100’ü buluyor. Düşük işletme maliyetlerine sahip AND’de, ısıtma ve soğutma sistemlerinde de yüzde 40 tasarruf sağlanıyor. Projede ayrıca gün ışığı ve manzarada etkin bir şekilde kullanılıyor. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Platin Sertifikası’na aday olan AND, Platin ön sertifikasını almış durumda. 

Kolay ulaşılabilir

İstanbul Anadolu Yakası’nın en önemli ve prestijli ofis bölgesi olan Kozyatağı’nda bulunan AND, Kozyatağı’nda kentin ana ulaşım aksı olan E-5 Karayolu’nun hemen bitişiğinde, Kadıköy-Kartal Metro hattının üzerinde, Kozyatağı Metro istasyonuna ise 80 metre mesafede bulunuyor. Merkezi konumu sayesinde, hem toplu taşımayla hem de özel araçla en rahat şekilde erişim sağlanabilen bir noktada yer alıyor.AND’nin yönetim faaliyetleri Anadolu Gayrimenkul’ün bina yönetim markası olan GRID’e emanet. AND,İstanbul Anadolu yakasının en prestijli ofis merkezi Kozyatağı’nın yükselen yıldızı olacak.




Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER