Borusan dünya saatinde ışıklarını kapatıyor

Borusan, Dünya Saati projesine bu yıl da destek olarak 1 saat boyunca ışıklarını kapatıyor

Borusan dünya saatinde ışıklarını kapatıyor

Dünya çevresel sorunlara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiren etkinlik kapsamında 29 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30’da Borusan Grubu binalarında ışıklar sönecek. 

Dünyanın çevre, iklim değişikliği ve doğal kaynak sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından 2007 yılında başlatılan ve 135 ülkeden 2 milyar insanın katılımıyla gerçekleşen dünyanın en büyük çevre hareketi, “Dünya Saati” etkinliğinde Borusan Grubu şirketleri yine yerini alıyor. 2010 yılından bu yana düzenli olarak bu etkinliği destekleyen Borusan 29 Mart Cumartesi günü saat 20.30 - 21.30 arasında tüm ofislerinde ve yerleşkelerinde ışıkları kapatacak. Türkiye’de 2008 yılından beri WWF – Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati, 2010 yılından katılım açısından ilklere sahne oldu. 230’un üzerinde kurum ve yaklaşık 5.000 kişinin katıldığı Dünya Saati’ne Boğaziçi Köprüsü de ışıklarını kapatarak destek verdi. 

2013 yılında 2 milyar kişinin katılımıyla rekora imza atılan kampanya kapsamında bu yıl, Paris’teki Eyfel Kulesi, Roma’daki Kolezyum, New York’taki Empire State Binası, Times Meydanı, Londra’daki Big Ben, Moskova’daki Kremlin Sarayı, Çin Seddi, Piramitler vb. gibi dünyanın sembolleri arasında yer alan birçok ikonik yapı bir saatliğine kararacak. Türkiye’den de Boğaz köprüleri, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Galata Kulesi, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Topkapı Sarayı ışıklarını kapatarak kampanyaya destek olacak. 



<< Önceki Haber Borusan dünya saatinde ışıklarını kapatıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER