DAP Yapı’dan Kartal’a Karma Proje!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Türkiye'deki mimarlarımız, İngiltere'den bir mimarlık ofisiyle birlikte çalışıyor¸ projenin konseptini büyük ölçüde tamamladık; ruhsat çalışmaları devam ediyor” bilgisini verdi. Önünde marinası bulunan ve içinden hızlı tren geçen karma projeye, yatırımcılar ön talepte yoğun ilgi gösteriyor.

DAP Yapı’dan Kartal’a Karma Proje!

Günümüzde, Kartal’da dünya ölçeğinde projeler üretiliyor. Sahil şeridinde yer alacak bin yatlık marina, Türkiye’nin en büyük marinası olacak. Kentsel Dönüşüm Projesi, nitelikli konut siteleri, hizmet ve kültür alanları, opera binası, marinası, Adliye Sarayı, oteller ve sosyal alanlarıyla bölgeye önemli bir nüfus sirkülasyonu kazandıracak. 30 ila 40 bin civarında konut yapılacağı ve yaklaşık 150 bin nüfusun geleceği öngörülen Kartal’ın çehresi tamamen değişecek. Fiyatlar, sahil şeridi başta olmak üzere katlanarak artacak. DAP Yapı  Yönetim Kurulu Başkanı  Ziya Yılmaz, “Türkiye'deki mimarlarımız, İngiltere'den bir mimarlık ofisiyle birlikte çalışıyor¸ projenin konseptini büyük ölçüde tamamladık; ruhsat çalışmaları devam ediyor” bilgisini verdi.Önünde marinası bulunan ve içinden hızlı tren geçen karma projeye, yatırımcılar ön talepte  yoğun ilgi gösteriyor. Yılmaz, “İstanbul'un en güzel arazisinde ülkemizi ulusal arenada temsil edecek bir eser inşa edeceğiz. İstanbul'a gelen her turistin görmek isteyeceği insanların saatlerce durup seyredebileceği, bir eser olsun istiyoruz" dedi.
DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Son dönemde en seçkin projelerimizi Kartal-Maltepe bölgesinde ürettik. İstanbul ve Türkiye için dünya ölçeğinde eşi benzeri görülmemiş bir proje hazırlıyoruz. 10 yıl sonra bile bu proje 1 numara olacak. Denize çok yakınız; hemen önümüzde marina yer alacak. Deniz taksi iskelesi ve deniz uçağı için pist yapacağız. 2 tane helikopter pisti olacak. Projenin içinden hızlı teren geçecek. Dünyada içinde bu kadar unsur olan bir başka proje yok. Herkesi şaşırtacak bir proje tasarladık. Projedeki konutların, Ege'deki gibi büyük terasları olacak. 20 metrekare terası olan 1+1’lerin yanı sıra çok daha büyük teraslı evler de yapacağız. Ev sahipleri terastan denizi görecek; iyot kokusunu duyacak.”diye konuştu.

Satış öncesi ön talep toplamaya başladıkları projenin lansmanını 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin ardından gerçekleştireceklerini açıklayan Ziya Yılmaz, “İstanbul’da değerli olan iki alan var: Avrupa Yakasında Boğaz hattı ve Anadolu Yakasında Kartal-Maltepe hattı. Kartal, İstanbul’un giriş bölgesi olması nedeniyle yakın çevresiyle birlikte giderek gelişiyor. Ofis açısından Maslak- Zincirlikuyu- Levent hattı Avrupa yakası için ne ifade ediyorsa, Anadolu Yakasında da Kartal-Maltepe hattı aynı önemi taşıyor. Bu gelişimi, arazi fiyatları ile ihalelerden de izlemek mümkün.” dedi.

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Kartal’da, dünyanın en iyi karma yaşam projesini hayata geçireceğiz.” Dedi. Yılmaz, sözlerine şöyle  devam etti; “Bizim satışa çıkmadan önce projenin finansmanını hazırlamak prensibimizdir. Giriştiğimiz her projenin finansmanını, bir öncekinin satışından sağlayarak finanse ederiz.Kartal projemize günde 70-80 tane ön talep geliyor.Projeye İstanbul’u ve denizi çağrıştıran bir isim koyacağız. Denize çok yakınız; hemen önümüzde Türkiye’nin en büyük mega yat marinası yer alacak. Deniz taksi iskelesi ve deniz uçağı için pist yapacağız. Deniz uçağı İstanbul’da bir Haliç’e bir de buraya inecek. 2 tane helikopter pisti olacak. Projenin içinden hızlı tren geçecek. Dünyada içinde bu kadar unsur olan bir başka proje yok.İçinde, Anadolu yakasının en büyük özel hastanelerinden biri olacak. Ayrıca okul, ofis, konut, ibadethane, açık ve kapalı AVM’si olacak. AVM için markalara kiralamalar başladı. Henüz Türkiye’de olmayan markaları getireceğiz.” 

Yılmaz, “Büyük teraslar yapıyoruz. 200 m2’lik dairenin 60 m2 terası var. 1+1’lerin bile teraslarını hayli geniş tuttuk.Deniz her yerden görülecek. İnsanlar çarşıyı gezerken bile denizi görecek; iyot kokusunu alacak. Ege tipi, İzmir’deki gibi bir mimari tasarımı benimsedik.10 yıla kalmadan Kartal-Maltepe yüksek prim yapacak. Özellikle sahil çok kıymetlenecek. Maltepe’de 1 milyon m2 dolgu alanı yapıldı. Kartal, İstanbul’un Anadolu’ya çıkış ve Anadolu’nun da İstanbul’a giriş kapısı olması bakımından önemli.” Diye konuştu.

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Projenin sahile 700 metre cephesi var. İlk alanların çok kazançlı çıkacağı şekilde kampanya yapacağız. Kısa vadede yüzde 100, uzun vadede yüzde 300 prim yapacağını öngörüyoruz.Projenin KDV oranı yüzde 1 olup; avantaj arz ediyor.Oran vermek gerekirse, projelerimizin yüzde 27’sini İstanbul dışındaki illerden gelenler ile yabancılara satıyoruz. Bugüne dek ağırlıklı satışımız yerli alıcıya yönelik gerçekleşti ama Kartal ve Taksim projelerimize yabancı alıcı ve yatırımcıdan ciddi talep olacaktır.” dedi. 



<< Önceki Haber DAP Yapı’dan Kartal’a Karma Proje! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER