Esmener: İstanbul imar rantına kurban ediliyor

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Selman Esmerer, “Ranta kurban edilen bir İstanbul var.

Esmener: İstanbul imar rantına kurban ediliyor

Tarihi dokumuz, tarihi mirasımız rantala gölgeleniyor. Belediyeler imara açılacak alanları yandaşlarına sızdırıp, büyük  rant sağlıyor” dedi.

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Selman Esmerer, İstanbul’da  en büyük probleminin yeşil alanların imara açılması olduğunu söyledi. İstanbul’un gökdelenler, residencelar, AVM’ler, haksız imar uygulamalarıyla nefes alamaz hale geldiğine dikkat çeken Esmer;  “Dünyada en fazla AVM ve gökdelene sahip şehri haline geldik. İstanbul’un silüeti bozuldu. Topkapı  Sarayı, Sultanahmet, Ayasofya, Süleymaniye, Beyazıt, Fatih camileri birer İslam mimarisi. Birbirinden güzel adeta inci gibi dizilmiş. Bunların hemen arkalarında Zeytinburnu’nda 16/9 binaları yükseliyor ve bütün kamuoyu, Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, İstanbul’un siluetini bozduğunu söylüyor. Başbakan ‘küstüm’ diye ifade ediyor. Üst kısmının yıkılmasıyla ilgili mahkeme kararı çıkıyor.”

Esmerer, bütün belediyelerin imara açılacak alanları önceden yandaşlarına sızdırarak, büyük bir rant sağladığını kaydetti. Saadet Partisi (SP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Selman Esmerer, İstanbul’da dönen rant çarkıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zaman Gazetesinin haberine göre; Esmerer, imara açılacak alanlarla ilgili önceden partililer, yandaşlar, belediye başkanı, meclis üyeleri, il ve ilçe yönetimine bilgi sızdırıldığını, buraların ucuz fiyatla halktan toplandığını söyledi. Esmerer, “Yolsuzluk noktasında bir çürümüşlük var. İstanbul ranta kurban ediliyor.” Diye konuştu.

İstanbul’un en büyük probleminin yeşil alanların imara açılması olduğuna dikkat çeken Esmerer, bu alanlarda büyük bir rantın ortaya çıktığına dikkat çekti.Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Selman Esmerer, “Hangi yeşil  alanlar imara açılacaksa, önceden kendi partililerine, yandaşlarına, belediye başkanı, meclis üyelerine, ilçe yönetimi, il yönetimine bilgi sızdırılıyor. Hatta planlı şekilde kendi emlakçılarını oluşturuyorlar. Buralar ucuz bir şekilde halktan toplanıyor. Ve akabinde 1 liralık arsa oluyor 5 lira. İmarlı yerle imarsız yer arasındaki fark dehşet oluyor.” Diye konuştu.

Kanal İstanbul projesine de karşı çıkan Selman Esmerer , kaygılarını şöyle dile getirdi: “Bu proje uygulandığı zaman nefes alacak yer kalmayacak. Projenin altyapısı tartışılmadı. Bilim adamları tarafından  tartışılması lazım. İstanbul’un  jeolojik yapısı, fay hatları. Yeni yerleşimlerle oluşacak nüfusa, İstanbul ne kadar cevap verecek veremeyecek. İstanbul’a yeni yükler getirecek bir proje. İstanbul istihkak hakkını doldurmuş. Yeni yerleşim alanları ve yeşil alanların kalkmasıyla zaten biten akciğerlerin tamamen bitmesi manasına gelen bir yapıdır.” 

3. havalimanının fizibilite çalışmasının iyi yapılmadığını da kaydeden Esmer, “Kuş yolları ve rüzgarın olduğu bir bölge. Yeni havalimanı yerine mevcut iki havalimanının kapasitesini artırmak mümkündü.” Dedi.İstanbul’da trafiği rahatlatmak için ciddi projeleri olduğunu  dile getiren Esmerer;  çok katlı yollar, Boğaziçi Köprüsü yanına ikiz köprü, Haliç Köprüsü’nün genişletilmesi, raylı sistemlerin 600 kilometreye çıkarılması, teleferik hatları ve TEM’de metrobüs gibi projeleri hayata geçireceklerini vurguladı. Esmerer, bütün  E-5’in üstünü katlı hale getireceğiz. Sonra E-6’da katlı yollar projesi devam edecek.”dedi.


<< Önceki Haber Esmener: İstanbul imar rantına kurban ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER