'Faiz artışı konut satışını yavaşlatabilir'

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya: "Şu anda kış ayları nedeniyle satışların yavaş olduğu bir dönemdeyiz. Faiz artışı bu geçiş dönemine denk geldi” dedi.

'Faiz artışı konut satışını yavaşlatabilir'

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, konut kredi faiz oranlarının yüzde 1 seviyelerinde olduğunu belirterek, "Şu anda kış ayları nedeniyle satışların yavaş olduğu bir dönemdeyiz. Faiz artışı bu geçiş dönemine denk geldi” dedi.

Merkez Bankası’nın  gerçekleştirdiği faiz artırımı kararından sonra konut kredisi faiz oranları arttı. Faizdeki artışı değerlendiren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, konut kredi faiz oranlarının yüzde 1 seviyelerinde olduğunu belirterek, "Şu anda kış ayları nedeniyle satışların yavaş olduğu bir dönemdeyiz. Faiz artışı bu geçiş dönemine denk geldi” dedi.

Faizdeki artışın bir miktar yavaşlama getirebileceğini vurgulayan Ali Dumankaya “Alım yapacak vatandaş da daha seçici olacaktır ve doğru projeleri tercih edecektir. Konut satışları 2013'te 1.1 milyon seviyesine çıkmıştı, bu yavaşlamayla 2014'te 900 bin – 1 milyon seviyesine gelebilir. Seçimlerin ardından konut satışlarının canlanacağını  düşünüyorum" diye konuştu.

<< Önceki Haber 'Faiz artışı konut satışını yavaşlatabilir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER