Gazella Turizm'den beyaz geceler

Gazella Turizm, gezginleri 11-15 Haziran’da güneşin batmadığı şehir St. Petersburg’da ve dünyanın en önemli metropollerinden Rusya’nın büyüleyici başkenti Moskova’da havanın yalnızca iki saat karanlığa büründüğü Beyaz Geceler’i yaşamaya davet ediyor.

Gazella Turizm'den beyaz geceler

Yaz mevsiminde kararmak bilmeyen bir gökyüzünün altında Moskova ve St. Petersburg’un muhteşem saraylarını, meydanlarını ve gece hayatını keşfetmek ister misiniz? Özgün ve konforlu seyahat arayışındaki gezginlerle birlikte dünyanın farklı noktalarını keşfeden Gazella Turizm, Dostoyevski’nin ünlü romanına ismini veren Beyaz Geceler’i yaşamak isteyen gezginleri 11-15 Haziran’da Rusya’ya bekliyor.Haziran ayı boyunca süren Beyaz Geceler’de dünyanın dört bir yanından gelen turistler sayesinde bu iki görkemli şehrin geceleri de gündüzleri gibi hareketli geçiyor. Sayısız etkinlik, Rusya’yı bir karnaval ülkesine dönüştürüyor. 

1703’te Çar Petro tarafından kurulduğu günden bu yana ülkenin batıya açılan penceresi olan St. Petersburg, aynı zamanda Neva Nehri’nin hayat verdiği kanalları ve irili ufaklı köprüleriyle UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi’nde yer alıyor. Napolyon tarafından “Rusya’nın kalbi” olarak nitelenen Moskova ise, uzun yıllar boyunca kentsel kimlik ve yapısını koruyabilen dünyanın sayılı metropollerden biri.  Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dahil 1300 avro

Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, en sevilen kültür turlarından biri olan Beyaz Geceler ile ilgili olarak, “St. Petersburg ve Moskova turu, Rusya’nın güçlü kültürel, sosyal ve siyasi altyapısını daha iyi anlamak, Osmanlılar ile yüzyıllar boyu ilişki içinde olmuş dev bir imparatorluğun tarihini daha iyi analiz etmek ve hemen yanı başımızdaki bir ülkenin sahip olduğu bambaşka coğrafi koşulların yarattığı doğal güzelliklerin keyfine varmak için eşsiz bir tur. Bu turda zaman zaman yazar ve sanatçıların izinden gidecek, zaman zaman dünya tarihine ve siyasetine yön vermiş şahsiyetlerin Rusya üzerindeki etkilerine şahit olacağız. Gazella Turizm olarak düzenlediğimiz tüm kültür turları, tıpkı Beyaz Geceler gibi, hep yaşanmamış olanın peşinde olan gezginlere hitap ediyor” diyor.


<< Önceki Haber Gazella Turizm'den beyaz geceler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER