İnşaat sektörü yeniden atakta

Yerel seçimler öncesi inşaat sektöründe düşen güven endeksinin yeniden yükselmeye başlaması moralleri yükseltiyor.

İnşaat sektörü yeniden atakta

Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik: “İstikrarın devam etmesi sektöre olan güvenin artmasını sağlarken, seçim öncesi durgunluk da kaybolmak üzere” dedi. 

Yerel seçimler öncesi inşaat sektöründe düşen güven endeksinin yeniden yükselmeye başlaması moralleri yükseltiyor. Seçimlerden önce yüzde 4.1 gibi yüksek oranda düşüş gösteren mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat güven endeksinin Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Sektörel Güven Endeksleri verilerine göre, Nisan'da da yüzde 0.2 oranında artış göstererek, 78.2’den 78.4 değerine yükselmesi, sektörde gelecekle ilgili kaygıları büyük ölçüde giderdi. Ankara’nın gözde bölgelerinden Beytepe İncek Bulvarı'nda inşa edilen Elit Royal Residence projesini hayata geçiren Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, yerel seçim sürecinin olumsuz etkilerinden en çok etkilenen sektörün inşaat olduğunu anımsattı.
Bu süreçte kimi projenin durma noktasına geldiğine şahit olduklarını bildiren Çelik, “Bu yıl ekonomi açısından sıkıntılı süreçle başladı. Doğal olarak ekonominin lokomotifi inşaat sektörü de bu olumsuzluktan nasibini aldı. Bunun yanında genel seçim havasında geçen yerel seçim süreci de inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Elbette, ekonomide yaşanan bu dalgalanmalar inşaat sektörüne olan güveni azalttı. Hayata geçirdiğimiz Elit Royal Residence projesinin teslim tarihi yakın olmasının yanında konutlarımızın da çoğunu sattığımız için yaşanan ekonomik olumsuzluklar bize yansımadı. Ancak çok sayıda projenin durma noktasına geldiğine şahit olduk” dedi. 

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından istikrarın devam etmesinin ekonomide de istikrarı sağladığına işaret eden Çelik, sektöre duyulan güvenin de artmasıyla birlikte durgunluğun yavaş yavaş kaybolduğunu bildirdi.Çelik, şunları söyledi:“İnşaat, Türkiye için en önemli sektörlerden biri. Böylesine önemli bir sektöre güven ne yazık ki istenilen düzeyde değil. Bunun sebebi de markalaşmamış, kaliteden ödün veren ve yalnızca para kazanma amacıyla inşaat yapan sektör temsilcilerinin konut almak isteyenleri mağdur etmesi. Konut almak isteyenlerin markalı ve kaliteden ödün vermeyen projeleri tercih etmesi olmazsa olmaz şart. Bunun yanında bitmeye yakın projeler de konut almak isteyenlerin mağdur olmasını engeller. Ayrıca inşaatı hayata geçiren firmaların geçmişleri, bilinirlikleri ve hep inşaat üzerine faaliyet göstermiş olmaları çok önemli. Haziran 2014’te teslim edeceğimiz Elit Royal Residence gibi kaliteden ödün vermeyen, yüksek konfordaki projeler, mağduriyetin önüne geçeceği gibi sektöre olan güveni de arttıracaktır.” 

Elit Royal Residence, yaşam merkezlerine olan yakınlığı ve eşsiz Beytepe Ormanı ve Ankara manzarasıyla dikkati çekiyor. 17 katlı Elit Royal Residence projesinde 4+1, stüdyo ve dubleks olmak üzere toplam 35 daire ve projeye değer katacak 5 adet mağaza bulunuyor.Ev sahiplerine kaliteli ve rahat bir yaşam sunmak amacıyla “akıllı ev” olarak tasarlanan daireleri ile dikkati çeken Elit Royal Residence, dünyaca ünlü markaları da evlere taşıyor. Özenli işçilik, titiz tasarım ve kaliteli malzemeyi bir araya getiren Elit Royal Residence, depreme dayanıklı beton yapısı, jeneratör sistemi, 24 saat konsiyerj ve güvenilir personel hizmeti, katlarda ve residence dışında kapalı devre kamera sistemi bulunuyor.Ayrıca Elit Royal Residence’da konut sahipleri tek tuşla taksi ve güvenlik hizmeti, her daire için iki kapalı bir açık otopark, misafirler için konuk otoparkı ve dairelere özel ayrılmış depoları ile konut sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Elit Royal Residence konutlarının anahtar teslim tarihi ise Haziran 2014 olarak bildirildi.


<< Önceki Haber İnşaat sektörü yeniden atakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER