İstanbul'un en zengin ilçesi açıklandı!

Sosyo- Ekonomik Derecelendirme verilerine göre, İstanbul'un en zengin ve en fakir semtleri belli oldu. İşte o semtler...

İstanbul'un en zengin ilçesi açıklandı!

REIDIN, Sosyo- Ekonomik Derecelendirme (SED) verilerine göre; İstanbul'un refah seviyesi ve eğitim düzeyi en yüksek ilçesi 2013 yılında Beşiktaş olurken, en fakir ilçesi ise Sultanbeyli oldu.

REIDIN, Sosyo- Ekonomik Derecelendirme (SED) ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey açısından derecelendirdiği çalışmasında 2013 yılı 1'inci yarı verilerini değerlendirdi Buna göre, 2013 yılında İstanbul'un refah seviyesi ve eğitim düzeyi en yüksek ilçesi Beşiktaş olurken, en düşük ilçesi ise Sultanbeyli oldu. Habertürk’ün haberine göre; Sıralamanın değişmez isimlerinden Bebek, Etiler, Levent, Caddebostan, Arnavutköy, Gümüşsuyu, Fenerbahçe, Teşvikiye gibi mahalleler A+ derecesinde yerlerini korurken, İstanbul dışında A+ derecesinde mahallesi olan şehir mevcut değil.Refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey bakımından İstanbul'un en düşük dereceye sahip ilçesi olan Sultanbeyli'yi, Arnavutköy ve Sultangazi takip ediyor. 



<< Önceki Haber İstanbul'un en zengin ilçesi açıklandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER