Toya Qent İstinye'ye iki prestijli ödül

Toya, Gaggenau ve Rolls-Royce’nin sponsor olduğu 2014-15 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nin Avrupa ayağı European Property Awards’ta, “İç mimari tasarım” (Interior Architecture Design) ve Mimari ( Architecture) kategorilerinde iki ayrı ödül aldı.

Toya Qent İstinye'ye iki prestijli ödül

Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok projenin başvurduğu Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nin bölgesel yarışması olan European Property Awards, uluslararası jüri kurulu aracılığıyla bugünün ve geleceğin en iyi yapılarını seçiyor. Toya, yenilikçi ve alanında öne çıkan projelerin değerlendirildiği dünyanın en saygın gayrimenkul ödüllerinden biri kabul edilen European Property Awards’de, Qent İstinye projesi ile iki ödüle layık görüldü. Toya’ya ödülleri, 14 Ekim’de Londra’da düzenlenen gala gecesinde takdim edildi.

Çevreye ve insana saygılı projeler geliştiren Toya, İstinye’de Boğaza karşı, yeşil ile iç içe,  klasik anlayışın “güzel ve yalın” değerleriyle tasarlanan Qent İstinye projesinde “müstakil ama birlikte” çağdaş bir kent yaşamı modeli sunuyor. Qent İstinye Projesi’nin iç mimarisinde Porsche Design Studio’nun fonksiyonel tasarım alternatifleri göze çarparken,  proje modern ve yalın tasarım dilinin ortaya çıkardığı ikonik mimarisi ile her dönem modern çizgisini koruyacak. Uygulanan aydınlatma ve iklimlendirme sistemlerinde enerji verimliliği ve kullanıcı konforunun ön planda tutulduğu Qent İstinye’de ayrıca kullanılan beyaz eşyaların, uluslararası enerji verimlilik sınıfına göre üst seviyelerdeki modellerden olması tercih ediliyor. 

Kullanıcıların aydınlatma ve ısıl konforu tasarım ve cihaz seçimlerinde ön planda tutulurken çevreye olan etkisi de en aza indiriliyor. Elektrikli araçların yanı sıra dışardan şarj edilebilir hibrit araçları da şarj edecek üniteler sayesinde Qent İstinye’de yaşayanlar yakın bir gelecekte Türkiye’de kullanımının yaygınlaşması beklenen çevre dostu elektrikli araçları rahatlıkla kullanabilecek.  Qent İstinye projesi ile Türkiye ve Dünya’nın ilk ‘Leed for  Homes’ International sertifikalı projeleri arasında yer alacak.   


<< Önceki Haber Toya Qent İstinye'ye iki prestijli ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER