Venedik Sarayları Mayıs'a kadar yüzde 50 kazandıracak

İstanbul’un en şık İtalyanı Venedik Sarayları; Venedik’i İstanbul’a getirdi.

Venedik Sarayları Mayıs'a kadar yüzde 50 kazandıracak

Venedik’in ünlü palazzoları’ndan esinlenerek tasarlanan Venedik Sarayları;  1+1’den 3+1’e kadar çeşitli büyüklüklerdeki  konforlu lüks dairelerden oluşuyor.

İstanbul’da Venedik konseptiyle yeni bir yaşama merhaba demek isteyenler için, İstanbul’un en şık İtalyanı  Venedik  Sarayları satışta ve yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. Türkiye’de konsept mimaride çığır açan Viaport  Venezia  projesiyle, Venedik İstanbul’a taşındı. AVM, ofis, otel ve konutlardan oluşan projede, gondollarla kanallarda dolaşma keyfi  yaşanacak,  saray dairelerinde ise lüksün ve konforun bir arada sunumuyla yeni bir hayata başlangıç yapılacak. Projenin ortaklarından Bayraktar-Gürsoy Yatırım Ortaklığı Eşbaşkanı Coşkun Bayraktar projeye ilişkin en çok merak edilen soruları yanıtladı.

İstanbullulara Venedik konseptli bir proje sunmak aklınıza nereden geldi?

Venedik tarih boyunca turizmin, ticaretin ve romantizmin merkezi olmuş. Bu projenin ortaya çıkış öyküsü aslında bir hayli ilginç. Bir Amerika seyahatinde kaldığım Venezia  Oteli ile beraber Venedik konseptiyle tanıştım. Sonrasında ise Venedik  seyahati  yapmam bu şehrin konseptini İstanbul’a taşımaya karar vermeme sebep oldu. Karma bir projenin içerisine bir de Venedik stili koymamız, kısa sürede konut alıcılarını da cezbetti ve İstanbul’a bir değer kazandırdı.

Projenin yatırım bedeli nedir?

Bu projeye 1,5 milyar TL. yatırım yapıyoruz.Projenin, tamamlandığında 2,5 milyar TL. değere ulaşmasını hedefliyoruz. Türkiye’nin beş büyük yatırımından biri olan projemiz, ekonomik değer açısından ve Türkiye’nin ilk konsept mimari özelliklerine sahip olmasıyla rakiplerinden ayrışıyor.

Venedik Sarayları etabıyla ilgili neler söylersiniz?

Saray etabımızın cephesi ve mimarisi projeden tamamen farklı olacak. Türkiye’de yapılmamış bir konut mimarisine sahip etapta mimarlarımızı Venedik’e gönderip oradaki sarayların cephe ve yapıları üzerine çalıştık. Yaklaşık bin konuttan oluşan bu etabı İtalyan mimarisi estetiğiyle Venedik Sarayları olarak kurguladık. Her insanın sarayda yaşama hayalini gerçeğe dönüştürecek bu projemizin içinde hem Venedik hem de saray konseptini bir arada sunuyoruz.
Projede kaç  adet saray dairesi bulunuyor?

Viaport  Venezia projemiz toplamda iki bin konuttan oluşuyor. Yirmi beş bin metrekarelik ofis alanı ve 200 mağazadan oluşacak AVM ile birlikte üç fonksiyonlu olarak tasarlanan projemizde bir de butik otel olacak. Saray dairelerimiz üç farklı tipte oluşuyor. 1+1’den 3+1’e kadar farklı büyüklüklerde tasarlanan dairelerimizde müşterilerimiz 1+1’de saray konforu sunuyor olacağız.

Yabancı yatırımcıların projeye ilgi nasıl?

İstanbul’a Venedik konseptini taşıma fikrinin ne kadar doğru olduğunu yatırımcı ilgisinden de anlayabiliyoruz. Projemizin toplamda yüzde 85’i satıldı. Bu oranın yüzde 20’si ise yabancı müşterilerden oluşuyor. Yurtdışında değişik ülkelerde bizimle birlikte çalışan acentelerimiz bulunuyor. O acenteler vasıtasıyla projemizi gören yabancı müşterilerimiz, düzenlediğimiz özel seyahat programıyla projemizi yakından tanıma fırsatı buluyor. Bugüne kadar Amerika, Uzakdoğu ve Avrupa’dan birçok müşterimiz daire sahibi oldu. Özellikle 2013 yılında yabancı ilgisinden çok memnun kaldık. 2014 yılında bu talebin daha da artacağını düşünüyorum.

 Viaport Venezia’dan başlangıçta daire alanlar şu an ne kadar kazandı?

Projemizi  2011 Aralık ayında lanse ettik. O dönemde konut alanlar bugün yüzde 70 oranında kazandı. Venedik Sarayları ise Mayıs 2015’e kadar yatırımcısına yüzde 50 oranında kazandıracak. Hem yatırımcı olarak hem de oturmak için konut satın alanlar, doğru bir yatırımla doğru bir karar vermiş oldu. Müşterilerimize sağladığımız kazanç bizi de son derece mutlu etti.
 Projede bir de ofisler var, biraz da onlarla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Projemizde konut haricinde ofisler de bulunuyor. Ofislere talep sadece dışarıdan değil, konut alıcılarından da yoğun bir şekilde talep geliyor. Konut alanlar, iş yaşamlarını da yanı başlarında konumlandırmak istiyor. Mart ayında Venezia’nın ofis etabını satışa çıkarmayı planlıyoruz. Ofislerimiz de projede olduğu gibi  İtalyan mimarisinin esintisiyle tasarlanacak.

VENEDİK SARAYLARI İLETİŞİM: 444 8 842

<< Önceki Haber Venedik Sarayları Mayıs'a kadar yüzde 50 kazandıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER