Emniyet bugüne kadar 3000 görev köpeği yetiştirdi

Emniyet bugüne kadar 3000 görev köpeği yetiştirdi

Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü'nde bugüne kadar 3000'e yakın görev köpeği yetiştirildiği bildirildi.

Yürütülen terörle mücadele çalışmalarında patlayıcıyla yapılan saldırılar ve tuzaklamaların artması nedeniyle patlayıcı arama köpeklerinin önemi daha da arttı. Merkez yöneticilerinin 2016 yılındaki 150 hedefi ise 150 görev köpeği yetiştirmek. Ayrıca bugüne kadar 12 ayrı ülke polis teşkilatına yönelik gerçekleştirilen eğitimlerle toplamda 39 köpek de bu ülkelere hibe edildi.

Gölbaşı ilçesindeki Köpek Eğitim Merkezi'nde uyuşturucu madde arama, patlayıcı (bomba) madde arama, silah-mühimmat arama, koku teşhis, canlı insan arama, kadavra arama, kağıt para arama, özel operasyon, asayiş devriye, çay ve tütün arama, şehir içi insan takibi ve iz takip köpeği yetiştiriliyor.

Emniyet birimlerine yılda ortalama 50 görev köpeği kazandırılan Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'nde en son 18 görev köpeği, idarecisi polis memuru ile birlikte 14 haftalık kursu birkaç gün önce başarı ile tamamladı.

emniyet-genel-mudurlugu-golbasi-kopek-egitim-merkezi-uyusturucu-madde-arama-patlayici-bomba-madde-arama-silah-muhimmat-arama-koku-teshis-canli-insan-arama-kadavra-arama-kagit-para-arama-ozel-operasyon-asayis-devriye-cay-ve-tutun-arama-sehir-ici-insan-takibi-ve-iz-takip-kopegi-2022995.htm' style='visibility:hidden; display:none;'>Cihan CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet bugüne kadar 3000 görev köpeği yetiştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER