Emniyet kadrolu psikolog alacak

Emniyet Genel Müdürlüğüne Merkez Sınav Komisyonu'nca yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavla 26 ilde görev yapacak kadrolu 30 psikolog alınacak.

Emniyet kadrolu psikolog alacak

Hakkari ve Erzurum'da 2'şer kişi olmak üzere Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Edirne, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Karabük, Kars, Kastamonu ve Mardin, Muş, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Yozgat, Zonguldak'ta birer psikolog görev yapacak.

Kadrolu psikolog alımına ilişkin duyuruya göre; merkezi sınav puanı olarak yalnızca 2014 yılında yapılan KPSS-P3 puanı esas alınacak. Sözlü ve/veya uygulamalı sınav komisyonu, değerlendirme neticesinde herhangi bir adayı başarılı bulmaması halinde başvuruda bulunan adayların tamamını eleme tasarrufuna sahip olacak.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapıldığı birimde 'Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği'ne göre en az 3 yıl çalışmaları gerekiyor.

Adaylar arasında aranacak şartlar arasında; sınavın son başvuru günü olan 29 Ocak 2016 tarihinde 18 yaşını tamamlamış (29 Ocak 1998 tarihi ve öncesi doğumlu olmak) ve 35 yaşını tamamlamamış olmak (29 Ocak 1981 sonrası doğumlu olanlar) da bulunuyor.

Adaylar bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne 25 Ocak 2016 – 29 Ocak 2016 tarihleri arasında istenen belgelerle birlikte başvuru yapacak.

SÖZLÜ VE/VEYA UYGULAMALI SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ, YERİ VE KONULARI

2014 yılı KPSS puanına göre yapılacak olan sıralamada en yüksek puandan başlamak üzere alınacak personel sayısının 5 (beş) katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacak. Çağrılacak olan sıradaki aday ile eşit puana sahip adayların tamamı da sözlü sınava çağrılacak. Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve sınav tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Adaylar TC kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini sisteme girerek başvuru sonucuna ulaşabilecek. Başvuruda bulunan adaylardan, belirtilen şartları taşıyanlar, sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacak.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınav adayların; mesleki bilgi ve mesleki yeteneği, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme yeteneği, muhakeme gücü; genel yetenek ve genel kültürü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, öz güveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek gerçekleştirilecek.

SINAVI KAZANANLARIN ATANMASI

Sınavı kazananların yerleştirilmeleri, kesin başarı listesindeki sıraya göre yapılacak. Yerleştirilmeleri yapılan adayların, Sağlık Yönetmeliği çerçevesinde istenilen sağlık kurulu raporu ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarının olumlu neticelenmesini müteakip yerleştirildikleri yerlere atamaları yapılacak. Atama şartlarını taşımayanlar ile atama şartlarını taşımadıkları sonradan tespit edilenlerin atamaları iptal edilecek. Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Emniyet kadrolu psikolog alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER