Şanlıurfa Emniyet müdürü '5 yıldızlı' dedi ama...

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın "Ben polisimi 5 yıldızlı otellerde ağırlıyorum." şeklindeki açıklamasının ardından skandal bir gerçek ortaya çıktı.

Şanlıurfa Emniyet müdürü '5 yıldızlı' dedi ama...

Şehre geçici görevlendirme ile gelen polislerin bir tuvaletin damında açık havada yattıkları görüldü. Yer yatağında elverişsiz şartlarda yatmak zorunda bırakılan polislerin kaldığı damın, sınıra 500 metre mesafede olması dikkat çekti.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde canlı bombalı saldırıda 34 kişinin hayatını kaybetmesi ve Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesi üzerine çeşitli illerden geçici görevlendirme ile şehre gönderilen ve barınacak yer bulunamayan polislerin ikamet ettikleri yerler yürek burkuyor. Özellikle Ceylanpınar'da geçici görevlendirmeyle gelen polislerin bir okulun tuvaletinin damında yatıp kalktıkları ortaya çıktı. Çok kötü şartlarda açık havada kalan Çevik Kuvvet polislerinin, halının üzerine atılan bir yer yatağında yattıkları görülüyor. Polislerin gündüz yataklarını koyacak yer bulamadığı için açık alanda bıraktıkları anlaşılıyor. Üstelik polislerin yattığı yerin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen PYD'nin kontrolünde bulunan Resulayn sınırına yaklaşık 500 metre mesafede bulunması açık hedef olduklarını gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz ay 2 polisin evinde uyurken şehit edilmesi kamuoyunda Şanlıurfa'daki emniyet güçlerinin güvenliğini sorgular hale getirmiş, şehirde birçok polis ve askerin evi değiştirilmişti.

‘POLİSLER 5 YILDIZLI OTELDE KALIYOR'

Emniyetteki zafiyetini paralel safsatasına bağlayan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, geçtiğimiz hafta kentte görev yapan ulusal ve yerel basınla buluşmuştu. Kentin güvenli olduğunu savunarak, “Şanlıurfa'da olağanüstü bir durum yok. İlimizin güvenliği 81 ilin içinde en iyisi. İşimizin başındayız. Biz bütün tedbirlerimizi aldık. Önleme işini en üst düzeyde tutuyoruz.” diyerek basında yer alan güvenlik ve istihbarat zafiyeti haberlerini yalanlamaya çalışmıştı. Pınarbaşı, aynı toplantıda “Ben polisimi 5 yıldızlı otellerde ağırlıyorum. Şanlıurfa, en güvenilir illerden.” ifadelerini de kullanmıştı.

Pınarbaşı'nın bu açıklamasının ardından kaldıkları damla ilgili ortaya çıkan fotoğraf, polislerin hiç de güven içinde olmadıklarını gösteriyor. Ayrıca güvenlik güçlerinin sağlıklı olmayan şartlarda kaldıklarını ortaya koyuyor. Bu arada Emniyet Müdürlüğü'nün kalacak yer bulamadığı, polislere prefabrik konut arayışına girdiği öğrenildi. Bu girişimin de güvenlik sorununu çözemeyeceği belirtiliyor.

<< Önceki Haber Şanlıurfa Emniyet müdürü '5 yıldızlı' dedi ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER