Emniyet müdüründen skandal açıklama

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'den pes dedirten açıklama

Emniyet müdüründen skandal açıklama

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Terörle Mücadele Şubesi ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Milenyum Memurlar Derneği, Aktif Eğitimciler Derneği, Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Manisa Çalışanlar Derneği'ndeki arama sürerken el konulan bazı bilgisayar kayıtları ve dokümanlara el konuldu.

MASİAD'daki el konulan kayıt ve dökümanlar üç bavul içerisinde Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

"ZORLA YARDIM SÖZ KONUSU OLAN DURUMLAR VAR"


Aramalarla ilgili bir açıklama yapan Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Ankara'da bir polis aracının çalınmasıyla başlayan soruşturmanın ardından açılan davanın iddianamesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilk defa Gülen Cemaati için 'Fethullahçı Terör Örgütü' tanımlaması yaptığına dikkati çekip, "Şimdi örgütün kontrol ve denetiminde olan derneklerde arama ve el koyma işlemleri başlattık. Bugüne kadar bağış, himmet, kurban ve kurs parası adı altında örgüte yardım olarak alınan paralar söz konusu. Amacımız yaptıkları çalışmalara devam edememeleridir. Manisalı hayırseverleri ve bu işe bugüne kadar gönül verenlerden artık dönmelerini istiyoruz. Bundan sonra yaptıkları örgüte yardım ve yataklık etmektir. Bunu bilmelerini istiyoruz. Bugüne kadar gönül verip, yardım edip pişman olanları da polise bilgi ve ifade vermeye davet ediyoruz. Direnen gruplar olabilir, 'hodri meydan' diyoruz. Birçok şeyi çok iyi biliyorum. Delillendirme safhasındayız. PKK gibi, operasyonlarımız bu işi bitirene kadar devam edecek. Zorla yardım söz konusu olan durumları var. Pos cihazıyla taksitle yardım yaptırılma söz konusu. Operasyonlarımız devam edecek. Deliller toplanıp, birleştirildikten sonra savcılarımızın gereken işlemi yapacağını biliyoruz" dedi.

Açılışını Bülent Arınç'ın yaptığı derneğe 'makul şüphe' baskını

Manisa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından, "makul şüphe" gerekçesiyle baskın düzenlenen beş dernekten birisinin açılışını, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yapmıştı. Başbakan yardımcısı olduğu haberini bile Manisa Aktif Eğitimciler Derneği (AKED)'nin açılış töreninde öğrenmişti.

Manisa'da eğitim derneğine polisten kermes ve burs baskını

Manisa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, "makul şüphe" gerekçesiyle beş derneğe yapılan baskına, avukatlarından tepki geldi. Manisa Eğitim Gönülleri Derneği (MEGDER) avukatı Menderes Hırçıner, anayasal düzene karşı suç işleme iddiasıyla baskın düzenlenmesinin algı operasyonu olduğunu söyledi. Av. Hırçıner, dernekta 20’ye yakın Terörle Mücadele polisi eşliğinde arama yapılmasının, sulh ceza hakimliklerinin Türkiye’de bugün geldiği noktasının bir neticesi olduğunu savundu.
<< Önceki Haber Emniyet müdüründen skandal açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER